Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 12:47

Stanković: Jedva čekam da imam sve imam momke na raspolaganju

Imali smo dve teške utakmice, protiv Partizana i Hofenhajma, i logično je da bude promena u startnoj postavi, najavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči utakmice protiv Javora u Superligi.
"Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću da kažem koji su manje igrali, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer su za mene svi starteri, ali biće promena. Što se povređenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, pre svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih voleo da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u našem timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo videti", rekao je Stanković.

Na pitanje da li će Zvezda nastaviti da igra u formaciji sa trojicom štopera, kao protiv Hofenhajma, Stanković je rekao da će stručni štab analizirati svakog protivnika i u skladu s tim postavljati taktiku.
"Trudićemo se da se najkomotnije osećamo. Prošle godine smo konstruisali s trojicom fudbalera, branili se sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma je delovala dobro ta promena formacije. Stajali smo kako treba, 'klizali' po strani, bekovi su bili visoko u fazi kad nemamo loptu. Uspeli smo da limitiramo važne igrače Hofenhajma, poput Gaćinovića. Oduzeli smo im njihovo glavno oružje, a to su kontre, tranzicije, igra iza leđa naših igrača", rekao je Stanković.
On se ponovo osvrnuo i na "spornu" situaciju kod prvog gola Hofenhajma.
"Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije delovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju, da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može da dođe do povrede. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duelu, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost", rekao je Stanković.
Za kraj, Zvezdin trener istakao je da se raduje predstojećim evropskim utakmicama na domaćem terenu.
"Ono što smo pokazali u Nemačkoj dobra je podloga za nastavak rada, s velikim uverenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi", poručio je Stanković.
Utakmica 12. kola Superlige između Crvene zvezde i Javora igra se u nedelju od 21 sata.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stanković: Biće "rotacije" na utakmici protiv Javora; Milović: Zvezda favorit, ali nećemo se predati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2020

Imali smo dve teške utakmice, protiv Partizana i Hofenhajma, i logično je da bude promena u startnoj postavi, najavio je danas trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči utakmice protiv Javora u Superligi..."Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.