Šampion izbegao poraz sa igračem manje

Izvor: Politika, 08.Nov.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion izbegao poraz sa igračem manje

Fudbalsko prvenstvo Srbije: JagodinaPartizan 2:2(2:0). - Grbić isključen u 40. minutu, buđenje gostiju posle ulaska Ilića i Ninkovića

Šampionovi fudbaleri bili su na ivici provalije u Jagodini, gde je poslednji tim Superlige na poluvremenu imao vođstvo od 2:0 i igrača više, ali je šampion u nastavku izbegao poraz – >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << JagodinaPartizan 2:2 (2:0).

Da će Partizan i ovoga puta biti na mukama najavio je već u trećem minutu šut Martinovića sa 20 metara koji je ipak išao u golmana Kljajića. Ali, nije se dugo čekalo na radost domaćih fudbalera. U 11. minutu, Frensis Kjeremuh je uputio visoku loptu za Popovića koji je grudima sebi dao „for“ u desni deo šesnaesterca, odakle je oštro odigrao na „drugu stativu“. Tamo je kasnio Vulićević, pa Urošu Nikoliću nije bilo teško da postane strelac – 1:0.

Posle toga Jagodina ne da se nije branila, nego je imala seriju opasnih udaraca. Blizu gola Kljajića su otišle lopte u 26. minutu kada je Filipović šutirao preko gola, u 34. u kojem je Savković probao iz otvorene pozicije sa desetak metara iskosa, pa u 36. posle Gašićevog pokušaja.

Kao i prethodnog vikenda, Partizan nije dočekao poluvreme sa svim igračima na broju. U 40. minutu isključen je Petar Grbić  koji je prilikom duela na sredini terena laktom udario Kneževića (dobio žuti karton). Ovoga puta u taboru „crno-belih“ krivca za igru sa igračem manje valjda neće tražiti u sudiji...

Ni pre toga Partizan nije bio opasan po gol domaćih, a ovako su se stekli uslovi za dalji pad. I u 44. minutu – 2:0. Centaršut sa leve strane „pogodio“ je u glavu Mladena Popovića, koji je na sedam metara od gola bio usamljen i lako poslao loptu u mrežu. Bio je to udarac koji ni navijači Partizana nisu lako primili, bacali su baklje, vređali igrači, bilo je i  preskakanja ograde. Ubrzo se od Partizanovih pristalica začulo i „Uprava napolje“...

Na početku drugog poluvremena posle mesec i po pauze na teren se vratio kapiten Partizana Saša Ilić i „crno-beli“ su, uprkos igraču manje, zaigrali bolje. U 62. minutu imali su i prvu pravu priliku, ali je Božinov loše šutirao sa desetak metara.

Ubrzo potom je ušao još jedan fudbaler koji priprema šanse Nikola Ninković i posle njegovog slobodnog udarca u 74. minutu Božinov je smanjio na 2:1. Lopta je preskočila sve igrače u šesnaestercu, došavši do bugarskog napadača koji je sa pet metara glavom sproveo loptu u mrežu.

Imao je isti igrač još dva dobra ataka, u 81. minutu na dodavanje Ilića kada je golman Nikolić bio na mestu, pa u 82. minutu nakon što je Ćirković glavom pogodio stativu. „Makazice“ Božinova su bile zamalo neprecizne.

U 84. minutu se najbolje videlo šta znači dovoljan broj kreativaca na terenu. Ninković je sa leve strane odigrao povratnu loptu ka Iliću koji ju je preskočio ostavivši je za  Babovića. „Desetka“ gostiju je sa 20 metara plasiranim, ali preciznim šutem izjednačila – 2:2.

U uzbudljivoj završnici, oba tima su igrala za sva tri boda. Posle akcija Ninkovića, Božinov je dva puta bio nedovoljno precizan, ali Jagodina je u tom periodu imala čak četiri velike prilike. Savkovićeve šuteve je dva puta zaustavio Kljajić dok su Jerkovićevi udarci iz blizine otišli van okvira gola. Na isteku petog minuta nadoknade vremena, tik pored gola šutirao je i Deletić - odnos šuteva bio je 22:13 za domaće...

Gradski stadion. Gledalaca: 1.500. Sudija: Nenad Đokić (Užice). Strelci: 1:0 Nikolić u 11, 2:0 Popović u 44, 2:1 Božinov u 74, 2:2 Babović u 84. Žuti kartoni: Knežević, Ožegović, Popović, U.Nikolić, Deletić (Jagodina). Crveni karton: Grbić (Partizan).

Jagodina: Đ.Nikolić 7, Miladinović 7, Savković 6, Gašić 7, Filipović 7, Marić 7, Martinović 7, Knežević 7 (od 48. Ožegović -), Kjeremeh 7, U.Nikolić 7 (Deletić -), Popović 8 (od 73. Jerković -).

Partizan: Kljajić 7, Vulićević 5, Ćirković 5, Fabrisio 5, Bandalovski 5, Jevtović 5 (od 79. Šaponjić -), Lukić 5 (od 46. Ilić 7), Babović 7, Grbić 5, Stevanović 5 (od 67. Ninković 7), Božinov 7.

Drulović: Potrebna hladna glava

Trener Jagodine Miljojko Gošić je posle meča rekao:

- Pre utakmice bismo prihvatili ovaj rezultat, ali ovo je za nas neuspeh. Nema racionalnog objašnjenja za mnogo propuštenih šansi, jedino što mogu je da čestitam igračima. Na poluvremenu sam tražio da idemo po treći gol, iskoristimo momenat igrača više, možda je bilo sputanosti zbog prevelike želje.

Šef struke Partizana Ljubinko Drulović:

- U drugom poluvremenu smo igrali na nivou na kome bi uvek trebalo da budemo. Jagodina je imala svoje šanse, ali pokazali smo karakter sa igračem manje. Navijačima mogu da poručim da bi trebalo biti hladne glave i strpljiv. Imamo mnogo problema sa povredama, igrači padaju od umora, pokušaćemo u predstojećoj pauzi da ih oporavimo.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi kiks Partizana, u Jagodini - 2:2

Izvor: Studio B, 08.Nov.2015

Fudbaleri Jagodine i Partizana odigrali su večeras nerešeno 2:2 (2:0) u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige Srbije...Partizan je posle prvih 45 minuta bio na rubu poraza, gubio sa 2:0 i imao igrača manje, ali je uspeo da osvoji bod, čak i bio blizu sva tri...Pretposlednji tim na tabeli prvenstva...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.