Poceko: Amerikanci donose manje; Naneli: To je rasizam

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 08:58

Poceko: Amerikanci donose manje; Naneli: To je rasizam

Bek Partizana Džejms Naneli smatra da je komentar Đanmarka Poceka o američkim plejmejkerima rasistički.

Poceko, selektor Italije, je pre nekoliko dana uporedio Vasilija Micića iz Anadolu Efesa i Šabaza Nejpira iz Olimpije Milano, istakavši da je najveća razlika između njih dvojice u stilu igre.

"Šabaz Nejpir ima talenat, inteligentan je i ima svoju ličnost. To su kvaliteti neophodni da biste predvodili tim na visokom nivou. Najveća razlika između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega i Vasilija Micića iz Efesa je u stilu igre. Ubeđen sam da svi veliki evroligaški timovi moraju da imaju evropskog plejmejkera: Papalukas, Dijamantidis, Spanulis, Ćaćo Rodrigez… Uz dužno poštovanje, Amerikanci donose nešto manje jer igraju različito, to je fiziološka stvar. Na primer, manje su zainteresovani za igru kada im lopta nije u rukama", kazao je 50-godišnji Poceko.

Odmah su na to reagovali američki igrači iz Evrope, među njima i Majk Džejms iz Monaka i Tajriz Rajs, a sada se oglasio i Partizanov Naneli.



"Retorika tog trenera i njegovo mišljenje o Amerikancima je rasističko",
napisao je Naneli na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.