Izvor: Piplmetar.rs, 12.Jan.2024, 08:30

Petrić u Čuki: „Ostao sam dužan klubu, više nemamo tehnički potkovane igrače…“

Čukarički je danas predstavio novog trenera prvog tima Gordana Petrića koji se na Banovo brdo ovim angažmanom vratio posle sezone 2016-17.
On je u međuvremenu vodio i Partizan sa kojim se rastao februara prošle godine i od tada nije vodio nijednu ekipu.
„U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovde je što mislim da sa ostao dužan klubu, i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju, igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << takođe, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu. Prošli put kad sam preuzimao ekipu dosta igrača je odlazilo i dolazilo, sada nije tako. Mnogo je bolja situacija, dosta mladih igrača i ne očekuju se velike promene“, rekao je Petrić, koji je posle Dušana Kerkeza i Igora Matića postao treći trener na klupi „brđana“ u aktuelnoj sezoni.
„Uslov se zna, to je Evropa. Ne mislim da samo Čukarički gleda tako, nego i svi ostali klubovi poput TSC, Vojvodine, Novog Pazara i biće zanimljivo do kraja. Prilično je ujednačena liga i svi klubovi su tu negde. Nisam iznenađen stanjem na tabeli. Partizan je imao mogućnost da se odmara i pred kraj je pokazao karakter. Namestio se, doveo dosta novih igrača. Ništa nije gotovo ima još do plej-ofa, duga je ovo sezona. Partizan je imao više vremena, a sa druge strane Zvezda teret Evrope i to se videlo“, istakao je Petrić, koji je istakao visoke ambicije kluba i u Kupu Srbije gde u okviru četvrtfinala igra sa Vojvodinom.
„Znamo da je Čukarički igrao Evropu, a videlo se koliko je teško bilo igrati na dva fronta. Nadam se da sada kada se igra jedan meč sedmično, da će biti svežija ekipa i da ćemo dobijati one utakmice, koje bi trebalo da dobijamo. Čeka nas i borba u Kupu, Vojvodina razmišlja slično kao i mi, da i ona želi polufinale“.
Govoreći o nastupu srpskih klubova u Evropi protekle jeseni, Petrić je imao zanimljiva zapažanja.

„Gledao sam utakmice svih klubova koji su igrali u Evropi. Bilo je mečeva na kojima Čukarički nije imao sreće. Kao zemlja smo izgubili to što smo nekad imali, a bili smo tehnički potkovaniji. To lepo izgleda u našem prvenstvu, ali kad izađete u Evropu, oseti se razlika. Ako niste bar tehnički potkovani, kad dođe ozbiljan rival to se vidi posle deset minuta. Za rad na takvim stvarima uvek mora da se nađe vremena. U našoj ligi samo tri ili četiri ekipe mogu da promene nešto i iznenade vas. Sve ovo ostalo je uglavnom isto“, istakao je Petrić koji će povesti ekipu na pripreme na Kipar od 18.

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.