Parni valjak melje, Đuka i Leo bombarduju!

Izvor: Mondo, 18.Mar.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Parni valjak" melje, Đuka i Leo "bombarduju"!

Partizan pobedio Voždovac u 27. kolu Superlige Srbije 4:0. Đurđević strelac dva gola, Leonardo i Milenković po jednom savladali Popovića.

Tradicija, kvalitet, forma...

Svi ovi činioci u subotu su pred meč 27. kola Superlige Srbije bili na strani Partizana protiv Voždovca.

Rezultat je to i potvrdio 4:0 (2:0)!

Raspoloženi fudbaleri Partizana nijednog trenutka nisu doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pobedu u pitanje. Napadi su počeli od prve sekunde, a prestali su kada je sudija Zoran Široki označio kraj utakmice.

Partizan je odigrao 21. uzastopni meč u najjačem domaćem takmičenju bez poraza (samo tri remija) i potvrdio da mu forma iz kola u kolo napreduje. "Zmajevi", iako su duel sa crno-belima dočekali posle tri vezana trijumfa, nisu imali šanse. Uloga im je bila inferiorna!

Uroš Đurđević i Leonardo su nastavili mali golgeterski rat na vrhu liste strelaca Superlige. Srbin je stigao Brazilca i sada obojica imaju po 15 postignutih golova!

Đurđević je u subotu dva puta zatresao mrežu, Leonardo jednom. Pridružio im se Nikola Milenković, krunisavši sjajnu nedelju i paraf na ugovor sa Fiorentinom.

Leandre Tavamba, nije imao sreće da postigne gol, ali je namestio jedan, iznudio penal i isključenje Miloša Mihajlova u 62. minuti. Zbog toga je nagrađen aplauzom oko 3.000 navijača kada ga je u 77. zamenio Đorđe Jovanović. Priliku je pred kraj, umesto Đurđevića, dobio i debitant na zvaničnim utakmicama Vladimir Đilas. Obojica napadača su bili strelci u Ligi B timova protiv Rada.

Partizan je prišao Zvezdi na tri boda, ali crveno-beli imaju meč manje. U subotu gostuju na Banovom brdu Čukaričkom. U svakom slučaju, Marko Nikolić i njegovi puleni raspoloženi će na dvonedeljnu pauzu...

Uskoro opširnije...

UŽIVO:

Sudeći po tradiciji Partizan u 27. kolu Superlige Srbije ne bi trebalo da ima većih problema protiv Voždovca.

Ova dva rivala do sada su odigrala 12 prvenstvenih utakmica i skor je ubedljivo na strani crno-belih. "Parni valjak" je deset puta pobedio i po jednom igrao nerešeno i izgubio.

Zanimljivo, "zmajevi" su dva iznenađenja napravili upravo u Humskoj ulici, mestu gde će i danas da se sastanu. U prvom susretu dva tima 22. oktobra 2005. Voždovac je pobedio 3:2, a deset godina kasnije, 21. februara 2015, bilo je 3:3.

Za stručni štab Partizana i navijače je najvažnije da nije samo istorija na stani crno-belih. Partizan igra odlično, u seriji je i sve osim nastavka iste trijumfom bilo bi ogromno iznenađenje.

Ali, i "zmajevi" su vezali tri pobede i imaju lepe šanse da posle 30. kola budu u gornjem delu tabele i takmičenje nastave u plej-ofu.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković, Leonardo - Tavamba, Đurđević.

VOŽDOVAC: Popović - Filipović, Mihajlov, Sinđić, Putinčanin - Petrović, Nikolić - Marinković, Zec, Ćirković - Dražić.

IZ MINUTA

Kraj!

- Partizan je oduzeo gas, ali i dalje napada, još nešto više od pet minuta do kraja.

79' I Đilas je na terenu... Još jedan igrač koji je nagrađen za dobro izdanje i gol postignut u Ligi B timova. Debi Vladimira za crno-bele. Izašao je Đurđević.

77' Aplauzi za odličnog Tavambu... Đorđe Jovanović ima priliku!

GOOOL!

62' Đurđević je siguran sa bele tačke. Đuka - Leo 15:15, kakva golgeterska trka napadača Partizana!



Izvor: YouTube

PENAL!

61' Mihajlov je oborio Tavambu, a Široki bez razmišljanja pokazao na kreč i isključenje fudbaleru Voždovca, Miša Mihajlov je aplauzima ispraćen u svlačionicu, igrao je i on svojevremeno u Partizanu.

56' Nova prilika za crno-bele!

GOOOL!

54' Kakva nedelja za Nikolu Milenkovića - ugovor sa Fiorentinom, a onda i GOL! Štoper Partizana iskoristio je gužvu i preciznim udarcem po zemlji pogodio donji levi ugao. Pre toga je Tavamba imao šansu, a Milenković došao na korner.



Izvor: YouTube

49' Voždovac je ozbiljno pripretio, Zec propustio priliku da smanji prednost Partizana!

GOOOL!

44' Leonardo - 15! Brazilac je na 25. rođendan postigao 15. gol u sezoni! Janković je ubacio loptu sa desnog krila, Putinčanin je glavom odbio do ivice kaznenog prostora, gde je kao duh bio sam Leonardo, namestio se i pogodio!



Izvor: YouTube

34' Uroš Sinđić greši, Đurđević ne koristi veliku priliku. Napadač Partizana snažno je šutirao sa ivice kaznenog prostora, iz punog trka, Popović je izbacio loptu u korner.

32' Očajna je odbrana Voždovca, ulazi iz greške u grešku... Prvo je Leonardo šutirao preko gola, a zatim i Marko Janković.

25' Nemanja Nikolić sa preko 25 metara ozbiljno i opasno tuče. Centimetri su nedostajali za izjednačenje... Prvi pokušaj "zmajeva".

23' Mnogo bolja igra Partizana. Đurđević je prihvatio dubinsku loptu, ona mu je malo pobegla, pokušao je da lobuje Popovića, ali nije uspeo.

GOOOL!

9' "Makazice" Uroša Đurđevića! Sjajan gol posle centaršuta Tavambe. Mladi napadač nije izveo one prave "makazice", ali je postigao efektan pogodak preko glave. Silovit start crno-belih se isplatio u desetom minutu.



Izvor: YouTube

Đurđević - Leonardo 14:14!

Njih dvojica su najefikasniji igrači Superlige Srbije!

3' Partizan je "gurnuo" Voždovac u "16" i gol bukvalno "visi u vazduhu". Đurđević je imao priliku, a Zoran Popović dobro reagovao.



Izvor: YouTube

SPORNA SITUACIJA!

Milenković je šutirao i pogodio Sinđića u ruku. Sudija Zoran Široki nije pokazao na "kreč". Igrač "zmajeva" bio je poslednji u odbrani i pitanje je da li mu je ruka bila u prirodnom položaju.

- Utakmica je počela, odmah napad Partizana, centaršut sa desne strane i intervencija Mihajlova.

16.55 - Nema sunca, temperatura idealna, oko 18 stepeni Celzijusa, ali pubika je i u 27. kolu u malom broju došla u Humsku.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

UŽIVO: Partizan - Voždovac 0:0! Mogu li "zmajevi" da zaustave "parni valjak"?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2017

Partizan u Humskoj dočekuje Voždovac u 27. kolu Super lige Srbije. Ostanite uz portal VESTIONLINE i pratite tekstualni prenos meča sa stadiona na Topčiderskom brdu...Partizan je drugi na tabeli sa 61 bodom, dok je Voždovac na sedmoj poziciji i ima 37 osvojenih bodova i bori se za plej-of...PARTIZAN:...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.