POVRATAK OTPISANIH! Ništa od Zvezdinog slavlja pred Delijama!

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''POVRATAK OTPISANIH''! Ništa od Zvezdinog slavlja pred ''Delijama''!

Mimo očekivanja mnogih, Partizan je uspeo da savlada Zvezdu kada mu je biilo najteže, samo dva dana posle šokantnog poraza u poslednjoj sekundi prethodnog meča i tako produži finalnu seriju plej-ofa.

U trećoj utakmici finala plej-ofa Superlige, košarkaši Partizana su kao gosti savladali Crvenu zvezdu Telekom sa 75:72 i tako smanjili prednost Zvezde na 2:1 u pobedama!

Zvezda je silovito >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << započela večerašnji meč. Crno-beli niisu imali rešenje za odbranu crno-belih i tokom prve četvrtine nikako nisu uspevali da dođu do koša, izuzev trojke koju je pogodio Kevin Džons.

Radonjićev tim je to u uvodnih nekoliko miinuta odlično iskoristio i vrlo brzo stekao i dvocifrenu prednost - 13:3.

Međutim, u poslednjih četiri-pet minuta prvog kvartala još je jedino Džons uspeo da poentira i smanji na 13:5, što je, verovali ili ne, bio i konačan rezultat prve četvrtine.

Na startu druge, Branko Lazić je vratio Zvezdi dvocifreenu prednost, ali na drugoj strani Džons ponovo pogađa trojku, da bi potom Petar Aranitović sa linije penala prepolovio vođstvo rivala - 15:10.

Ta razlika u korist Zvezde potrajala je u narednih par minuta, sve dok Novica Veličković niije pogodio trojku za 18:17.

Iako je Kvinsi Miler uzvratio trojkom, a potom poentirao i Marko Simonović za 23:17, Partizan je došao do svoje igre i do kraja poluvremena ponovo uhvatio priključak - 29:27.

Još bolje izdanje Partizana videli smo u trećoj četvrtini, a to se pre svih odnosi na Darela Vilijamsa koji je prosto ''eksplodirao'' u ovom delu igre.

Nekoliko minuta igrao je simultanku sa igračima Zvezde, postigavši čak 10 poena od početka drugog poluvremena.

Upravo on je u 23. minutu meča doneo Partizanu vođstvo od četiri poena razlike - 35:31.

Tada je usledila sjajna minijatura Tarensa Kinsija, koji je najpre imao efektno zakucavanje, a onda u sledećem napadu je poentirao van linije 6.75, za izjednačenje na 37:37.

Ali, kako je meč odmicao, Partizan je igrao sve bolje. Finiiš treće četvrtine obeležio je Edo Murić sa pet vezanih poena, a onda u poslednjoj sekundi ovog dela igre - čudesni pogodak Adina Vrapca, u stilu Dušana Kecmana, za ''plus šest'' u korist Partizana - 53:47!

Ovaj njegov pogodak dodatno je uzdrmao Zvezdine košarkaše koji su u prvih pet minuta poslednje četvrtine izgledali kao statisti na parketu, dok su Veličković, Džons i ostali rešetali njihov koš i dodatno uvećavali prednost Partizana.

Na četiri minuta pre kraja meča, crno-beli su stigli i do 15 poena razlike - 67:52, pa je bilo teško očekivati još jedan spektakularni preokret Zvezde, poput prethodnog susreta.

Ali, onda Simonović pogađa za tri poena, crno-beli potom ne uspevaju da prevedu loptu preko pola terena za osam sekundi i Cirbes u narednom Zvezdinom napadu pogađa za 67:57.

Ipak, ovaj Zvezdin nalet prekida sve bolji Edo Murić, novom trojkom za 70:57.

Činilo se da posle poena Vitkovca Zvezda neće moći da se vrati, bilo je tada 72:59, ali onda Simonović pogađa novu trojku uz peti faul Veličkovića. Potom je precizan i sa liinije penala i razlika je za tili čas postala jednocifrena - 72:63, na dva minuta pre kraja utakmice.

Partizan ne koristi sledeći napad, Aranitović je faulirao odlično postavljenog Jovića i do kraja gledamo Zvezdinu igru na sve ili ništa.

Vitkovac zatim pravi prekršaj nad Simonovićem, koji je ponovo precizan sa linije penala za 72:65!

Ali, Partizan je potom vezao dva napada, izborivši skok pod košem Zvezde, uz faul nad Murićem nešto kasnije. Slovenac je polovičan sa linije penala za 73:65 u korist crno-belih.

Zvezda se ni tada ne predaje - Marko Gudurić ekspresno pogađa trojku, a onda Vilson gubi loptu posle čega je nezadrživi Simonović opet iznudio prekršaj, pogodio oba slobodna bacanja i Zvezda se potpuno vratila u igru - 73:70 na 50 sekundi pre kraja!!!

Usledio je tajm-aut, a onda nerezonski šut Džonsa posle kojeg je Simonović mogao da izjednači, ali ovoga puta nije bio precizan.

Na 28 sekundi pre kraja, Mitrović je faulirao Vilsona, koji pogađa oba slobodna bacanja za 75:70!

Ipak, uprkos Vilsonu, Partizan je uspeo da dobije ovaj meč. Plejmejker crno-belih je išao iz greške u grešku u finišu meča, pa je posle još jedne njegove izgubljene lopte Zvezda iimala dve prilike da izbori produžetak, ali prvo Simonović, pa onda i Lazić nisu uspeli da to i učine.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kevin Džons i Novica Veličković sa po 13 poena, dok su Vilijams i Murić upisali po 12.

U Zvezdi najbolji Cirbes sa 19 peona ii 11 skokova, a Marko Simonović je meč završio sa 15 postignutih poena.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan savladao Zvezdu za 2:1

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2016

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u gostima sa 75:72 i samnjili na 2-1 u finalnoj seriji Superlige Srbije...Ekipa Dejana Radonjića imala je meč loptu i priliku da pobjedom odbrani titulu šampiona, ali Partizan je brejkom ostao u životu...Zvezda je mnogo bolje otvorila duel. Iako su...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.