Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimizam u Humskoj pred večerašnji duel sa Plzenjom

Evropska misija Partizana ostvarena je 23. novembra kada je pobjedom protiv Jang Bojsa ovjereno prvo proljeće na međunarodnoj sceni poslije 13 godina.

Pomjeranje granica u Ligi Evrope predstavlja prirodnu i logičnu ambiciju srpskog šampiona, a trener Miroslav Đukić uvjerava da ne postoji ni najmanji razlog da bilo ko sumnja mogu li njegovi puleni da naprave dodatni iskorak. O tome sa koliko optimizma Đukić prilazi predstojećem dvomeču, koji svakodnevno prenosi igračima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u svlačionici, svjedoče slijedeće riječi iskusnog stručnjaka.

"Svaki meč bez primljenog gola je dobar za nas, ali mi idemo na pobjedu i kod kuće i na strani. Ne menjamo stil gdje god da se igra. Uvijek hoćemo pobjedu. Ali kod kuće je važno da se ne primi gol", kategoričan je šef struke Partizana.

Veliki ulog koji je u igri može da predstavlja mač sa dvije oštrice za oba tima, ali u Humskoj vjeruju da je ekipa "našpanovana" na pravi način za predstojećih 180 minuta.

Svjesni smo večerašnje utakmice i koliko je važna za nas. Biće teško, oni su ozbiljan tim, ali smo i mi. Idemo bez straha da prođemo dalje. Znamo da neće biti lako, ali moramo da damo sve od sebe.

Kadrovski problemi u taboru srpskog šampiona su prethodnih dana zadavali velike glavobolje stručnom štabu, a u danu pred utakmicu jedini sigurno "odsutan" je novajlija Saša Zdjelar.

"Šta je tu je, ko god bude izašao na teren ima kvalitet i daće maksimum. Dobro smo radili i ne sumnjam u njih. Vjerujem da će biti oni pravi, da ćemo odigrati vrhunsku utakmicu i da ćemo svi uživati. U svakom slučaju, vidjećemo koji će tim istrčati na teren. Akcenat je uvek na mojoj ekipi. Bez obzira na rivala, da li je Barselona ili neko drugi. Mi smo jako bitni i mi smo ti koji moramo da pobijedimo."

Đukić nije želio da pridaje mnogo značaja pričama o potencijalnim problemima na tribinama već je pozvao sve navijače crno-bijelih da podrže ekipu svih 90 minuta.

"Nadamo se da se neće ponoviti ono sa derbija i da svi navijači znaju šta je cilj i da nas svaka razjedinjenost vodi u propast. Podrška nam je važna protiv jakog rivala i verujem da će svako ko dođe na stadion prepoznati da je zajedništvo jedini put ka uspehu", rekao je on.

Štoper crno-bijelih Milan Mitrović ne krije da mu je večerašnja utakmica najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

"Vrlo je važno da godinu počnemo sa pozitivnim rezultatom i nadam se da ćemo uz navijače to ostvariti. Biće teško, oni imaju najboljeg napadača lige i nadam se da danas neće dati gol. Nikad nisam igrao utakmicu sa ovakvim značajem", rekao je Mitrović.

Utakmica se igra večeras od 21 čas.

(novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.