Obradović: Zašto se to dešava u ABA ligi? Ne znam...

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 00:10

Obradović: Zašto se to dešava u ABA ligi? Ne znam...

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije nakon poraza njegove ekipe protiv Crvene Zvezde u meču 12. kola Evrolige.

To je četvrti poraz u nizu u kontinentalnom takmičenju za crno-bele, a ujedno i poraz na prvom "večitom" derbiju u istoriji Evrolige.

"Ovo je košarkaška utakmica, imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo četiri otvorena šuta. Zašto to nismo ubacili? Ne znam. Imali smo 5/27 za tri poena. Takva je košarka. Postoje neke situacije, uvek ću stati uz igrače i uzeti odgovornost za ovu utakmicu. Odgovornost je na meni", rekao je na početku Obradović.

Bio je raspoložen da govorio o navijačima na koje je apelovao pre meča da ne prave incidente, što su ovi i poslušali.

"Fantastična atmosfera, molio sam navijače Partizana da ne bude incidenata. I to su uradili. Otišla je prelepa slika u Evropu. Znači može. Zašto je u ABA ligi bomnbardovanje? Znači da ABA mora drugačije da se ponaša. Moramo da izbacimo huligane iz dvorane. To sam rekao kada sam predstavljen na konferenciji. Zvezda je zaslužila da pobedi, imali su otvoreni šut i ubacili. Kao što smo mi mogli. Ali mi smo promašili", rekao je i dodao:

"Ponosan sam na atmosferu, mislim da je bila sjajna. Pitanje je dobro, zašto se tako nešto dešava u ABA ligi? Nadam se da će to ispraviti. Nije bilo kovanica, predmeta..."

Uprkos porazu, ostaje na strani igrača.

"Verujem u košarkaše koje imam. Lesor igra mnogo, to je problematično, ali on ima sjajnu energiju. Alen Smailagić izlazi iz povrede, ne možemo na njega da gledamo na igrača koji je spreman da igra. Nije. Brodžijanski je sjajan momak, ali je odigrao kako je odigrao... Da su lopte ušle, to bi bilo drugačije. Ali to je život", ističe Obradović.

Glavni razlog poraza vidi u izgubljenim loptama.

"Dominirali smo u skoku, ali kada se pogleda... Ako ne materijalizuješ to, onda je to problem. Imali smo previše izgubljenih lopta, to je dekoncetracija. Sve izgubljene lopte u fazi kontranapada. To je neverovatno. Šta da se radi. Postojala je želja, ali derbi se završio kako se završio", zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.