Obožavam Niš! Video sam mnogo preokreta, ali ovo...

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2020, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obožavam Niš! Video sam mnogo preokreta, ali ovo..."

Trener Partizana oduševljen novim trofejom.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri nije mogao da sakrije oduševljenje večerašnjom pobedom, a na konferenciji za medije istakao je da mu je grad Niš već sada postao taličan pošto je drugi put zaredom osvojio Kup Radivoja Koraća u gradu na Nišavi.

"Mogu bez greške da kažem da obožavam Niš. Dva putovanja u Niš, dva kupa, dva puta vrat na žaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nezaboravan. Zašto smo dobili ovaj trofej? Jer moja ekipa nije želela da izgubi, to je najjača stvar koju su večeras imali. Nisu želeli da se predaju", istakao je strateg "crno-belih".

"Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo: minus šest na 17 sekundi pre kraja - to je bila velika priča. Čestitam svim igračima na tri jako naporna dana. Prošle godine smo imali sreću da igramo četvrtak, subota nedelja, a drugačije je ipak kad je petak subota i nedelja, bez dva igrača. Bilo je jako naporno. U poslednjih 15 minuta smo imali malo energije, a veliko srce i vraćamo se kući da se malo odmorimo sa još jednim trofejom. Igrao sam kupove u Italiji, Rusiji, Nemačkoj, ali dobiti kup u Srbiji je za mene lično velika stvar", smatra Trinkijeri.

Osvrnio se i na učinak Markusa Pejdža čija je mirnoća na slobodnom bacanju značajno doprinela preokretu.

"Meni je jako teško pričati o jednom igraču, jer su za naš sistem svi važni, a ja ne volim da je neko prevažan. Kad mu ne ide, da se mi predamo. Markus je bio fantastičan, Ogi je bio fantastičan, ali bez Zagorca i Tomasa juče...Mozli, Janković, Veličković, kako je Trifa promašio slobodno bacanje i to je važno. Igramo kao ekipa, mislimo kao ekipa i želimo da budemo ekipa", rekao je trener Partizana.

"U ovom trenutku ne možemo da mislimo ni o čemu drugom, osim odmoru. Mrtvi smo, na kolenima smo, moramo da odmorimo. Biće jako teško u martu. Sada moramo da uživamo. Neka uživaju u jednom trofeju u zemlji košarke, to je jako važno", dodao je Trinkijeri.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

VIDEO SAM MNOGO PREOKRETA, ALI OVO... Trinkijeri: Mrtvi smo, na kolenima smo, moramo da odmorimo!

Izvor: Kurir, 17.Feb.2020

Trener Partizana Andrea Trinkijeri  bio je oduševljen karakterom svojih igrača i velikom pobedom posle nezapćene drame u finalu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.