Novo suđenje Preliću za ubistvo Tatona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje Preliću za ubistvo Tatona

Viši sud u Beogradu odobrio je danas ponavljanje suđenja navijaču Partizana Đorđu Preliću zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen francuski navijač Bris Taton 2009. godine u centru Beograda, jer je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

Prelić je u vreme suđenja bio u bekstvu, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

On je u junu prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izručen iz Španije i potom je upućen na izdržavanje kazne.

U saopštenju Višeg suda se precizira da je utvrđeno da su ispunjeni zakonski uslovi za ponavljanje krivičnog postupka.

Prelić je, kako se podseća u saopštenju, 4. juna 2014. godine ekstradiran iz Kraljevine Španije u Srbiju, nakon čega je njegov branilac u novembru podneo zahtev za ponavljanje postupka.

Uhapšen je 2013. godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

Viši sud mu je početkom 2011. godine izrekao u odsustvu presudu od 35 godina kao organizatoru nereda u kojima je grupa huligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra u Kliničkom centru u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima, pa je i Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.

U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odslužili kazne, a u bekstvu je još Dejan Puzigaća koji je osuđen na 14 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ponavljanje suđenja navijaču Partizana

Izvor: Studio B, 04.Jun.2015

Viši sud u Beogradu odobrio je ponavljanje suđenja navijaču Partizana Đorđu Preliću zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen Bris Taton 2009. godine u centru Beograda, jer je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora...Prelić je u vreme suđenja bio u bekstvu, a suđenje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.