Muta Nikolić: Nemamo para za našu jaku ligu

Izvor: Mondo, 14.Mar.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muta Nikolić: Nemamo para za našu jaku ligu

Bivši trener Partizana, Zvezde, Hemofarma, Radničkog i pomoćnik selektora tvrdi da Srbija nema klubove da napravi jako takmičenje

Foto: MN Press

FIBA je nedavno zvanično poslala dopis savezima zemalja učesnica ABA lige da to takmičenje priznaje samo do kraja ove sezone, tačnije do 1. maja.

Posle te odluke postavlja se pitanje šta će biti naredne sezone i otvara se stara priča, kao i pre više od 10 godina kada je zaživela ABA liga, o tome da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je za srpske klubove bolje da igraju regionalno takmičenje, kako god ono bude organizovano, ili da se okrenu domaćoj ligi.

Miroslav Muta Nikolić ističe da bi voleo da smo dovoljni jaki da igramo srpsku ligu, ali da se regionalno takmičenje pokazalo kao bolje.

"Voleo bih da imamo jaku ligu sa protokom za Evropu, pa da dva kluba idu u Evroligu, jedan u Evrokup... Ali mi smo ekonomski slaba zemlja, niko nema para. Pa Kruševac nema dovoljno novca za autobus do Beograda! Regionalna liga se pokazala, više se gleda nego naša", izjavio je za "Žurnal" Nikolić.

On je istakao da u Srbiji igraju dva jaka kluba, dok drugi mnogo zaostaju za njima po kvalitetu.

"S kim bismo napravili našu ligu? Pa Partizan i Zvezda bi sve tukli sa po 30 razlike. Uostalom večiti su i pogasili sve ostale klubove koji su mogli da budu stubovi jakog domaćeg takmičenja. Uzimali su igrače, pa je nestao Hemofarm, onda Radnički... S kim da igraju kad nemaju konkurenta? U ABA ligi vam dođe Cibona, Olimpija, Budućnost, klubovi koji izazivaju interes. Ponavljam, najviše bih voleo da smo dovoljno jaki za domaću ligu, ali pošto nismo, navijam za to da Partizan i Zvezda igraju finale i prođu u Evroligu", istakao je srpski trener.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.