Mitrović nije kompletan napadač da bi uspeo u Engleskoj

Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović nije kompletan napadač da bi uspeo u Engleskoj

Interesantno viđenje nekadašnjeg reprezentativca Belgije

Malo igra, malo ne igra. Malo trese mreže, malo se traži. Bilo kako, realnost je da je Aleksandar Mitrović najbolji srpski napadač u ovom trenutku. 

Valovito izgleda forma nekadašnjeg centarfora Partizana, posebno otkako je prošlog leta zadužio opremu Njukasla. Jasno je, Premijer liga, a sada Čempionšip, na daleko su višem nivou od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << belgijskog šampionata, gde je Mitrović redovno terorisao protivničke mreže. I ponekad deluje da Mitroviću treba još vremena kako bi se u potpunosti adaptirao na sve uslove engleskog klupskog fudbala.

Bilo kako, nekadašnji reprezentativac Belgije Vesli Sonk veruje da Mitrović nije dorastao izazovu i da nije dovoljno dobar napadač da bi izdržao sve izazove koje Ostrvo ima da ponudi.

On je u razgovoru za belgijske medije, tačnije La Derniere Heure, govorio prvenstveno o centarforu Anderlehta Lukašu Teodorčiku i njegovom dosadašnjem učinku u Pro ligi (12 golova), pa je usput napravio paralelu sa srpskim centarforom i rekao sledeće:

„Uprkos odličnim brojkama Teodorčik nije najbolji napadač Anderlehta. Jer, iako je dao manje golova, Romelu Lukaku je bolji. Teodorčik nije na njegovom nivou“, kaže Sonk i onda dodaje:

„Aleksandar Mitrović je takođe stalno davao golove za Anderleht, ali po meni on ne može da da dostigne nivo potreban za Englesku. Ubeđen sam da Mitrović nije još kompletan napadač da bi uspeo u takvom prvenstvu. Baš kao i Teodorčik. Njegova tehnika nije dovoljno dobra“.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.