Makabi ubedljiv, povreda Milosavljevića

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi ubedljiv, povreda Milosavljevića

Makabi - Partizan 88:67 (kraj). Partizan u Tel Avivu izbegao katastrofu, ali možda na duže staze ostao bez kapitena Dragana Milosavljevića. Bogdanović i Kinzi najefikasniji sa po 17 poena, kod domaćih Tajus postigao 16. Naredni meč Partizan igra u Areni protiv Lokomotive.

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u Tel Avivu, treći u top 16 fazi takmičenja. Čini se da su crno-beli odličnom igrom u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delu izbegli katastrofu, ali možda i ostali na duže staze bez kapitena Dragana Milosavljevića, koji se povredio početkom treće četvrtine.

Prvo poluvreme za zaborav, drugo za nadu. Tako se u jednoj rečenici može opisati igra Partizana u Noia areni. Jedna i po četvrtina bila je dovoljna Makabiju da napravi veliku prednost, koju su bez mnogo muke sačuvali do kraja meča.

Odlično je Partizan ušao u meč. Čvrste odbrane na obe strane, uz mali broj postignutih poena, obeležile su prvih šest-sedam minuta susreta. A onda, crno-beli kao da su zaspali.

Kraj druge i cela druga četvrtina protekle su u dominaciji „ponosa Izraela". Crno-beli su igrali katastrofalno u napadu, nešto bolje u odbrani, ali to je bilo dovoljno Makabiju da već na poluvremenu stekne kapitalnu prednost - 47:19.

Verovatno su kroz glave crno-belih prolazile slike vrlo neprijatnog poraza u Moskvi, ali kao da ih je baš to nateralo da u drugom poluvremenu prikažu mnogo agresivniju i efikasniju igru.

Čak 28 postignutih poena u trećoj četvrtini, kao i nerešen rezultat u poslednjoj deonici, još jednom su pokazali da tim Partizana u sebi krije veliki potencijal, koji samo ponekad dolazi do izražaja.

Iskusna ekipa Makabija uspešno je sačuvala visoku prednost sa poluvremena, a gorostasni Sofoklis Skorcanitis u drugom delu nije ulazio u igru.

Ipak, veliku senku na meč bacila je povreda kapitena Dragana Milosavljevića, koji se povredio početkom treće četvrtine u okršaju sa Šonom Džejmsom, centrom Makabija. Milosavljević je odmah, uz pomoć saigrača i lekarskog osoblja, napustio Nokia arenu, a u narednim danima znaće se koliko je teška povreda beka crno-belih.

Najefikasniji u Partizanu bili su Bogdanović i Kinzi sa po 17 postignutih poena. U pobedničkoj ekipi Tajus je postigao 16, a Rajs 15.

Partizan posle četiri odigrana meča ima jednu pobedu, dok je Makabi ostao na čelu tabele grupe F, sa sva četiri trijumfa.

Naredne sedmice, Partizan dočekuje rusku Lokomotivu, dok Makabi gostuje Realu u Madridu.

Ovako je protekao meč u Tel Avivu:

21.46 - Bliži se kraj meča, Kinzi pogađa dva slobodna bacanja. Na isti način uzvraća i Lendsberg. Pogađa Musli, ali i Rajs. Serija pogodaka na obe strane u finišu meča. Makabi je stigao do nove pobede u top 16 fazi takmičenja, savladavši Partizan sa 88:67.

21.37 - Nova trojka za Makabi, ovoga puta precizan je Blu. Bogdanović prekida seriju domaće ekipe, a onda zakucava i Milutinov. Lendsberg zakucavanjem prekida miniseriju crno-belih. Kinzi postiže nove poene - 80:57.

21.33 - Poslednja četvrtina počinje lepim zakucavanjem Tepića, uzvraća Ohajon sa poludistance. Lep potez Bogdanovića, ali i Tajusa. Seriju naizmeničnih poena prekida Rajs trojkom - 75:51.

21.29 - Kinzi je iznudio nesportsku ličnu Blua, pogađa jedno bacanje, u nastavku akcije poentira i Lovernj. Igrači oba tima zbunjeno deluju u završnici treće četvrtine, koju je Partizan dobio sa 28:21, ali Makabi i dalje ima ubedljivu prednost - 68:47.

21.20 - Ne odustaju crno-beli od borbe, Bogdanović postiže novu trojku. Košarkaši Makabija dominiraju u reketu, Šon Džejms vezuje tri poena. Čini se da je Mkabi zaustavio nalet Partizana, Smit pogađa uz faul - 67:43.

21.15 - Seriju Partizana prekida Ingls, ali na drugoj strani povredio se Dragan Milosavljević. Čini se da je u pitanju povreda skočnog zgloba, pa Partizanov kapiten mora u svlačionicu. Pogađa Ingls za tri, a onda i Bogdanović za dva - 60:40.

21.12 - Dobar početak drugog poluvremena za Partizan. Još jedna dobra odbrana, a Bogdanović ponovo pogađa uz faul. Ipak, Makabi vezuje četiri brza poena, ali i Lovernj pogađa za tri. Nova trojka Lovernja, Partizan drastično smanjio deficit - 55:36.

21.09 - Počelo i drugo poluvreme u Nokia areni. Prve poene postiže Aleks Tajus. Za crno-bele pogađa Kinzi, a onda i Bogdanović uz faul. Ponovo je precizan Tajus, ali Milosavljević pogađa prvu trojku za Partizan - 51:27.

Poluvreme: Da li je uopšte potrebna statistika? Crno-beli u prvom poluvremenu imaju već 12 izgubljenih lopti, uz šut za dva poena od 29%. Partizan nije pogodio nijednu trojku iz pet pokušaja, a Makabi ima i skok više od srpskog šampiona.

20.50 - Nov loš napad crno-belih, ovoga puta greši Musli. Makabi ima poslednji napad u prvom poluvremenu, ali ga ne koristi. Musli pogađa jedno slobodno bacanje, Rajs u poslednjoj sekundi pogađa za dva. Poluvreme - 47:19.

20.43 - Katastrofalna igra crno-belih u napadu. Odbrana funkcioniše nešto bolje, ali Smit pogađa neverovatnu trojku od tablu. Zonski presing domaćih pravi velike probleme Partizanu u organizaciji napada - 43:18.

20.35 - Pogađa i Tajus, ali seriju Makabija prekida Kinzi. Ipak, trojkom iz ugla uzvraća Blu. Lovernj se bori pod košem domaćih i postiže poene. Novi poeni Tajusa, a onda i Ohajona, Makabi ima ubedljivu prednost - 34:15.

20.30 - Blu otvara drugu četvrtinu pogotkom sa poludistance. Posle promašaja Milutinova, Ingl pogađa prvu trojku na meču. Lovernj promašuje zakucavanje, Gašić traži tajm-aut - 25:11.

20.26 - Novi poeni Makabija sa linije slobodnih bacanja. Milosavljević promašuje za tri, Rajs polaže u kontri. Kapiten Partizana sa linije slobodnih bacanja postavlja konačan rezultat prve četvrtine - 20:11.

20.23 - Lovernj pogađa jedno bacanje, ali odličan je Milutinov u ofanzivnom skoku. Ipak, Makabi uzvraća sa linije slobodnih bacanja. Period loše igre crno-belih u napadu, nekoliko uzastopno izgubljenih lopti, Makabi pravi seriju - 16:9.

20.17 - Čvrste odbrane igraju se na početku meča. Makabi, ipak, stiže do prednosti od 8:6, pre prvog televizijskog tajm-auta na meču. Rajs pogađa sa linije slobodnih bacanja - 10:6.

20.09 - Počeo meč u Tel Avivu. Prve poene za Partizan postiže Milenko Tepić. Pogađa i Milosavljevića, ali na drugoj strani zakucava Skorcinitis. Izjednačenje Makabiju donosi Gaj Pnini - 4:4.

20.03 - Za nekoliko minuta počinje meč u Nokia areni, gde Makabi dočekuje ekipu Partizana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.