Latino ritam na Marakani, Zvezda na minus tri

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Mar.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Latino ritam na Marakani, Zvezda na minus tri

Odličnom igrom tokom svih 90 minuta meča sa BSK Borčom, Crvena zvezda je na pravi način iskoristila remi Partizana u meču sa Radom. Gosti su ispraćeni kući sa četiri gola u mreži.
Evandro je pružio najbolju igru od dolaska u Zvezdu. Borha je konačno proradio, a Kaluđerović je prekinuo golgeterski post. Sve to uz sjajnu podršku sa tribina bilo je dovoljno za ubedljivih - 4:1


Pljusak nije sprečio Delije da dođu i pruže podršku izabranicima Roberta Prosinečkog. Na Marakani ima 8.514  gledalaca.
Pred sam početak meča minutom ćutanja odata je počast preminulim u stravičnom zemljotresu u Japanu.

TOK MEČA
3′ Prva dobra prilika za domaći tim. Mikić se dobro ubacio po desnoj strani, ali Kovačević je na vreme intervenisao.
9′ Napadaju crveno-beli, ali posle centaršuta Vešovića, Borha je za malo ostao 'kratak'.
13′ BSK nije došao da se brani. Prvi dobar napad gostiju, ali Jovanović nije uspeo da iznenadi Stamenkovića.

17′ Posle dobrog centaršuta Vešovića, loša završnica Borhe, njegov šut nije bio težak plen za Kovačevića.
20′ Najbolja šansa za Zvezdu. Evandro je ubacio loptu u šesnaesterac, ali golman gostiju odlično reaguje i zaustavlja šut Borhe.
25′ Potpunu inicijativu ima domaći tim. Navijači na severu su bakljadom napravili dimnu zavesu iznad Marakane.

29′ Odličan šut Evandra sa 25 metara od gola gostiju, ali Kovačević je nesavladiv. U istom napadu Borha je imao još jednu dobru priliku, ali ponovo je očajno šutirao.
33′ Već šest kornera je izvela Crvena zvezda, ali to nije krunisala golom.
34′ Goooooooooooooooooooooooooooooooool...Konačno su crveno-beli došli do vođstva. Evandro je razmenio dupli pas sa Lazovićem, lako prešao jednog igrača gostiju i majstorskim udarcem smestio loptu u gol BSK.
37′ Kaluđerović je imao dobru priliku, ali je bio sebičan u završnici pa je lopta završila preko gola Kovačevića.
43′ Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooool...Lepa akcija domaćeg tima. Tošić je ubacio loptu ka Borhi, koji je video samog Evandra i propustio mu loptu, a Brazilcu nije bilo teško do sa pet metara savlada nemoćnog Kovačevića.


Počeo je drugi deo igre, bez izmena na obe strane. Na severu je uz koreografiju ponovo zapaljen veliki broj baklji pa je gledanje utakmice otežano.
52′ Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooool...Odlična kontra gostiju, koju koristi Babić i sa pet metara lako plasira loptu iza leđa Stamenkovića - 2:1.
57′ Velika šansa da BSK izjednači! Prvo Alivodić, pa potom i Jovanović su imali šanse za gol. Intervencija Ćosića je sprečila loptu za uđu u mrežu već savladanog Stamenkovića.
60′ Sudija Jeremić nije sudio očigledan prekršaj nad Kaluđerovićem na ivici kaznenog prostora BSK-a  i to je moglo da košta crveno-bele. Babić je ponovo bio najbrži u kontra napadu, ali Stamenković je bio siguran.

68′ Mikić je ima0 priliku da ozbiljnije ugrozi gol Kovačevića ali je slabo šutirao.
70′ Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooool... Sjajna asistenicija Evandra za Borhu, koji lako sa desetak metara postiže debitantski gol u prvenstvenim mečevima.


81′ Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooool... Odlična akcija crveno-belih! Dobar centaršut Kadua koristi Kaluđerović i iz voleja zakucava loptu u mrežu nemoćnog golmana gostiju.
Evandro je izašao iz igre ispraćen ovacijama sa tribina. Definitivno Brazilac je sa dva gola i asistencijom bio najbolji akter ovog meča.




Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Robert Prosinečki,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borha na dodavanje Evandra vratio dva gola prednosti Zvezdi - 3:1

Izvor: Blic, 20.Mar.2011

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 19 časova meč protiv BSK-a iz Borče i imaju šansu da priđu na tri boda Partizanu nakon današnjeg kiksa crno-belih...Podrška Zvezdinih navijača nije izostala uprkos lošem vremenu i kiši, a njihovi ljubimci želeli su što pre da se iskupe za poraz u Kupu i u...

Nastavak na Blic...

"Maestro" Zvezdu doveo na -3

Izvor: Sportske.net, 20.Mar.2011

Crvena zvezda iskoristika priliku da se približi vodećem Partizanu, savladavši na Marakani BSK iz Borče rezultatom 4:1. Evandro ključna figura meča, strelac dva gola, uz asistenciju Borhi, a upisao se i Kaluđerović. Jedini gol za goste postigao Babić.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.