Jovanović: Makabi opterećen prošlogodišnjim neuspehom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Makabi opterećen prošlogodišnjim neuspehom

BEOGRAD -

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović ocenio je danas da su igrači izraelskog Makabija iz Tel Aviva u velikoj meri opterećeni eliminacijom od "crno-belih" prošle sezone u četvrtfinalu Evrolige.

"Makabi je prošle godine imao tim sa puno asova u sastavu. Sada su, slično kao i Partizan, dosta promenili fizionomiju i čini mi se da na početku sezone deluju mnogo homogenije", rekao je Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji za novinare u pres centru dvorane "Pionir".

On je napomenuo da je najtrofejniji izraelski klub u letnjoj pauzi promenio trenera, ali ne i sistem rada.

"Novi šef stručnog štaba Makabija David Blat dugo je radio kao pomoćnik bivšeg trenera Pinija Geršona. Taktika obojice je veoma slična, posebno u odbrani, gde je kretanje igrača skoro identično", naveo je Jovanović i dodao da je angažovanje grčkog centra Sofoklisa Skorcijanidisa "osnažilo igru našeg sledećeg rivala u reketu".

Šampion Srbije je u prošlom kolu regionalne NLB lige izgubio od Olimpije u Ljubljani (75:73), a prema rečima Jovanovića gubljenje već dobijene utakmice u poslednjim trenucima "dosta je poremetilo psihološku pripremu za duel sa Makabijem".

"Naš trenutno najveći problem je adaptacija igrača koji su nas pojačali u proteklom periodu. Na početku sezone ključni problem bilo je neiskustvo mladih igrača. Sada su oni već stekli izvesno samopouzdanje kroz jake utakmice, ali im se uloga opet promenila dolaskom internacionalaca", naglasio je Jovanović.

On neće imati većih problema sa zdravstvenim biltenom izabranika, izuzev lakše povrede Jana Veselog koji će se sasvim sigurno naći u timu za meč sa Makabijem.

Mladi bek Vladimir Lučić još žali za gubitkom bodova u Ljubljani, ali napominje da se njegovi saigrači i on nalaze "u dobrom trenutku".

"Meč sa Himkijem u drugom kolu Evrolige, odigran prošle sedmice, pokazao je da ova ekipa ima kvalitet. Kao i na svakoj utakmici u elitnom takmičenju, očekujem i protiv Makabija veliku podršku navijača koja nam puno znači", zaključio je Lučić.

Utakmica trećeg kola A grupe Evrolige Partizan - Makabi Tel Aviv igra se sutra od 20.45 časova u dvorani "Pionir".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.