Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2020, 13:02

Jedan Lazar razigran, drugom nedostaje svežine

Partizan u poslednjem testu pred nastavak sezone savladao vrlo dobri Zemun - 2:1

Zadovoljstvo u Humskoj 1. Osam dana pre nastavka sezone, crno-beli su dobili potvrdu ideje da mogu da se oslone na mladost. Generalna proba je uspela, s tim da više od rezultata stručni štab i rukovodioce raduje utisak da su pojedinci uhvatili zalet za takmičarske utakmice, pa je provera sa Zemunom označila da Lazar Pavlović ozbiljno preti da ugrozi status Sejdube Sume.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Slavio je Partizan 2:1, a omladinski reprezentativac pokazao da mu koronom uslovljena pauza ne može ništa. Tamo gde je stao pre prekida sezone, kad je dao dva gola Spartaku u kupu i plesao na krovu Tržnog centra "Stadion", ofanzivni vezni je nastavio protiv Gornjovarošana. Najpre asistencijom Umaru Sadiku posle proigravanja Denis Stojkovića, zaitm pogotkom sa više od 20 meatara, nateravši članove stručnog štaba i rezervne saigrače da mu aplaudiraju na otvorenoj sceni. Sve spakovano u tri minuta sredinom prvog dela.

Može se konstatovati da je Lazar Pavlović bio najprimetniji pojedinac Parnog valjka u prvom delu, da se njemu najviše igrao fudbal. Voljni momenat bio je izražen možda usled činjenice da je i ovaj susret, kao i prošlonedeljni test između dva crno-bela tima, propustio Sejduba Suma, te je iskoristio brisan prostor za dokazivanje ne bi bilo iznenađenje ukoliko umesto Gvinejca protiv lučanske Mladosti počne momak iz "klase 2001". Uz ogradu, da ima dosta vremena da Suma uhvati ritam...

Na angažmanu se ne može zameriti još jednom poletarcu, Denisu Stojkoviću, međutim, kod momka koji bi trebalo da potpiše ugovor uprkos velikom potencijalu mogao se primetiti umor. Posledica najavljenih žestokih treninga ove sedmice, crpljenje snage uticalo je i na izdanja Lazara Markovića (uočljivo mu je potrebno još vremena da bi bio svež kao nekad), Bibarsa Natha (ideje su jasne, ali mora da dođe do daha), Takume Asana, pa i Umara Sadika, iako je Nigerijac u drugom vezanom susretu postigao gol i nagovestio da bi mogao da se raspuca i u važnijim susretima.

Pošto je Milošević početkom drugog poluvremena zamenio ceo tim i pištaljku (i ovaj meč počekao kao glavni sudija) prepustio kolegi Milanu Ristiću, mogao je s klupe da posmatra malo otresitiji pristup izabranika. Ne i efikasniji, jer je Đorđe Ivanović propustio dve šanse, jednu Bojan Matić (kasnije i fauliran za očigledan, ali nesviran jedanaesterac), a Saša Zdjelar naterao golmana MIloša Krunića da paradom spreči lepoticu. Lep detalj videli smo u samom finišu meča kada je mladi Nikola Štulić udarcem sa 20 metara uzdrmao prečku.

Iako poražen, Zemun se isprasio pre renomiranim rivalom, skratio mu prostor za igru, dobro stajao u presingu, znao i da uzme loptu. Dugo je tražio način da je smesti u mrežu, Matija Njamculović početkom prvog, a Filip Avrić u uvodu drugog poluvremena pokazali kako tim iz Gornje varoši može bolje od 12. mesta na kome se trenutno nalazi u Prvoj ligi Srbije, da bi Veljko Kuzmanović frtalj časa pre kraja iskoristio otresitiji pristup gostiju i matirao Nemanju Stevanovića.

PARTIZAN - ZEMUN 2:1 (2:0)

/Sadik 19, L. Pavlović 22 - Kuzmanović 75/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva gledalaca

Sudije: Savo Milošević i Milan Ristić

PARTIZAN - Prvo poluvreme: V. Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić - Natho, D. Stojković - Marković, L. Pavlović, F. Stevanović - Sadik. Drugo poluvreme: N. Stevanović - Smiljanić, Vitas, Vujačić, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Lakčević, Ivanović, Asano - Matić (od 81. Štulić).

ZEMUN: Krunić, Stokić, Đalović, Kiso, Pavlović, Ristović, Vasiljević, Mijailović, Križan, Avrić, Njamculović. Igrali su još: Lazarević, F. Petrović, Grgić, Pantić, Čelar, Kuzmanović, N. Petrović, Bosanac, Petrović, Adžibaba, Pejović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.