Ima li ko da napravi “rimejk” Egzuma i Voldena?

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 06:30

Ima li ko da napravi “rimejk” Egzuma i Voldena?

Autor: Aleksandar Golubović

petak 02.02.2024.

10:30

Izvor: Sportske.net


Košarkaši Partizana posle teškog poraza u Monaku 85:70 u sredu uveče „duplo kolo“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Evrolige nastavljaju gostovanjem Virtusu u Bolonji koji se pre samo dva dana proveo kao bos po trnju u Barseloni gde je poražen sa ubedljivih 84:57.
Mnogo lepog se dogodilo Partizanu u utakmicama protiv Virtusa prethodnih godina da bi jedan poraz u pretprazničnog atmosferi u Beogradu promenio sve. Dva bi već dodatno narušila sliku sjajnoj tradiciji, pa će crno-beli u petak od 20:30 dati sve od sebe da u 25. kolu Evrolige načine brejk u Bolonji.
Posle glatkih poraza u Madridu i Zadru, nisu se u Partizanu nadali da će im 28. decembra Virtus naneti treći uzastopni poraz na ispraćaju 2023. godine. Znalo se da će četa Luke Bjankija raspoložena stići u Beograd i pokušati da ostane imuna na sjajnu podršku crno-bele publike. Malo je falilo Partizanu da ipak pobedi, ali za mnoge neočekivano bodovi su otišli u Bolonju.
Baš u srcu pokrajine Emilio-Romanja navijači crno-belih su 7. marta prethodne godine slavili veliku pobedu Partizana na Virtusom u „duplom kolu“. Tim Željka Obradovića je pobedio tadašnji sastav Serđa Skariola 88:79 u meču u kojem je najefikasniji bio Džejms Naneli, ali je dominirao Dante Egzum. Sadašnji as Dalas Maveriksa je ubacio 17 poena, uz po sedam skokova i asistencija i bez greške sa linije slobodnih bacanja.
Crno-beli su i tada imali naspram sebe raspoloženi Virtus za koji je igrao i sadašnji kapiten Crvene zvezde Miloš Teodosić, a jedan od prelomnih trenutaka je svođenje Marka Belinelija na meč bez poena. Prethodno je te jeseni Partizan u povratničkoj evroligaškoj sezoni slomio Virtus 90:62 i kod kuće i tako nastavio kontinuitet pobede još od sezone 2019/2020 kada je kod Andree Trinkijerija stigao do dva trijumfa protiv tima koji je predvodio Aleksandar Đorđević.
Najpre su drugog dana Božića 2020. godine u prvom kolu TOP16 faze Evrokupa crno- beli slomili Virtus sa 99:81 u meču koji je obeležio spektakularni doček Đorđevića. U februaru te godine Partizan je slavio i u Bolonji 84:82 zahvaljujući impresivnoj Voldenovoj partiji i čak 29 poena na toj utakmici.
Sav ovaj bliski vremeplov i sećanje na odlične rezultate crno-belih protiv Virtusa iz Bolonje bi mogao da kod igrača Željka Obradovića probudi motiv da se i iz ove utakmice izađe kao pobednik.
Pola sata ranije na teren će i košarkaši Crvene zvezde koje očekuje okršaj protiv Barselone u Beogradu. Crveno-beli su poraženi u poslednjih 10 međusobnih duela, a u poslednju pobedu protiv katalonskog tima ostvarili su još na jesen 2017. godine.
U isto vreme kada se bude igrao meč u Bolonji, Monako će ugostiti Fenebahče u
jednom od zanimljivijih utakmica kola. U prva dva termina će Efes ugostiti Milano (18:30), a pola sata kasnije zanimljiv okršaj u Kaunasu imaće Žalgiris i Panatinaikos.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.