Iliev o Vlahoviću: Nije više dečko kojeg sam poznavao

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 16:44

Iliev o Vlahoviću: Nije više dečko kojeg sam poznavao

Nekadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev je govorio za italijanske medije o srpskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću.

Napadač Juventusa blista od početka ove kalendarske godine, najbolji je strelac u ligama petice sa devet pogodaka.

U prethodnom meču protiv Frozinonea je pomogao svojoj ekipi da dođe do pobede, postigavši dva gola.

Njegove sjajne partije nisu prošle neopažano, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pohvala je stigla i od Ilijeva, s obzirom da je Vlahović ponikao u Partizanu.

“Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. Nije više dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je primer za svoje saigrače. Ima crtu šampiona, uvek je imao izuzetnu drskost. Posle izvesnih poteškoća koje je doživeo, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali”, rekao je Iliev za "TuttoJuve".

On ističe da je Juventusu potrebno još igrača poput Vlahovića, da bi mogli da dođu do šampionske titule.

“Dušan je poveo Juventus za ruku, u odličnoj je kondiciji i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam zadovoljan periodom koji doživljava. Šta se ranije dešavalo? Mislim zbog povreda, ali i zbog promena koje su se desile poslednjih godina u Juventusu nije funkcionisalo. Ekipa više nije puna šampiona, sada su tu samo Dušan i još nekoliko njih. Svestan je da je sada došlo njegovo vreme. Njegov mentalitet je uvek bio veoma jak. Ali jasno je – ne zavisi samo od njega", rekao je nekadašnji predsednik Partizana i nastavio priču:

“Ovde postignutih 15 golova vredi najmanje 20/25 sa drugačijim kvalitetom. Da je igrao, na primer, za Inter, možda bi postigao više od Lautara Martineza koji je odličan napadač. U Evropi je lako u prvih 10. od najboljih i malo je onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva-tri prava pojačanja stvari mogle da se promene", zaključio je Ilijev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.