Iliev o Sumi: Ko je kriv? Isključivo ja

Izvor: B92, 26.Sep.2021, 14:42

Iliev o Sumi: Ko je kriv? Isključivo ja

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev stavio je tačku na temu "Sejduba Suma".

Podsetimo, crno-beli su raskinuli ugovor sa Gvinejcem, koji je u klub stigao 2017. godine.

Upravo ga je Iliev doveo u Humsku, koji, kako kaže, kada bi mogao da vrati vreme, sve bi isto učinio.

"Posle svega, mogu da kažem da je sve ono što se dogodilo sa Sumom prethodnih dana bilo neminovno, jer nije moglo da se ’popravi’, ali isto tako mogu da budem zadovoljan onim što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prikazao u Partizanu, pogotovo od leta 2019, pa na ovamo, Dokazao da je veliki igrač, doneo nam je neke važne stvari i postao miljenik navijača upravo zbog te svoje fudbalske posebnosti. Da li je mogao više? S obzirom na talenat koji poseduje - svakako. Ko je jedini krivac za to? Isključivo ja kao sportski direktor", rekao je Iliev za "Telegraf.rs".

Iliev je pokušao da bude precizniji.

"Prvo: procentualno sam 50 odsto kriv jer sam angažovao igrača tog kvaliteta, a 50 odsto, jer nisam uspeo da ga integrišem u tim, grupu i učinim ga delom kolektiva, jer Partizan funkcioniše na taj način. Nije to ni lako, jer igrači tog talenta su često individue za sebe, ali sebi sve to pripisujem i nikome drugo. Kada sve saberem, Suma je u Partizanu imao mnogo 'pluseva', odigrao je na vrhunskom niuvou neke od mečeva, postigao neke izuzetno važne golove u momentima kada je to bilo bitno za klub. U prvoj sezoni je pomogao da uđemo u Ligu Evrope, pogađao je protiv Videotona, protiv Olimpijakosa u Grčkoj, u derbiju, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. U drugom mandatu, posle povratka sa pozajmice, u leto i jesen 2019. godine, bio je jedan od lidera u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, pogađao i na večitom derbiju, zbog čega su ga navijači najviše i zavoleli. Nedavno je protiv Santa Klare značajno doprineo da dođemo u prednost, kasnije i uđemo u grupnu fazu Lige konferencija i te stvari se sigurno pamte", dodao je on između ostalog.

Suma je za Partizan odigrao 114 utakmica i postigao 27 golova, te imao 24 asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.