Gajić: Spram rezultata realno da Vojvodina osvoji Kup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 21:07

Gajić: Spram rezultata realno da Vojvodina osvoji Kup

U derbiju poslednjeg kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Partizana iz Beograda. To će ujedno biti poslednji meč ove sezone koji će crveno-beli odigrati pred svojim navijačima, što je još jedan dodatan razlog za sve pristalice "stare dame" da dođu na stadion i podrže svoj tim.

Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, Vojvodina će u narednoj sezoni definitivno učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je bio osnovni takmičarski cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je u ime kluba postavio predsednik Vojislav Gajić.

"Kada sam dolazio prošle godine, za mnoge je bilo nezamislivo da Vojvodina za godinu dana može da se digne, dobije energiju i ostvari dobar rezultat. Uz malo sreće, mogli smo do poslednjeg dana biti uključeni i u borbu za titulu. Međutim, sada imamo jednu koheziju između iskustva i mladosti, a šef Nenad Lalatović, što je svima potpuno jasno, ima hemiju sa igračima. On je mlad trener, koji je predodređen da pravi dobre rezultate, a možda je baš sada trenutak i da osvoji trofej", kaže Gajić.

Već u sredu, Vojvodina i Partizan će se ponovo sastati, ali ovoga puta u finalu Kupa Srbije.

"Uz dužno poštovanje, Partizanu je Kup jedina prilika da spasi ovu sezonu. Što se tiče Vojvodine, moja najava s početka sezone se odnosila na plasman u Evropu i konsolidaciju kluba, što je ostvareno. Potajno smo se nadali da možemo doći do finala Kupa, u kojem ćemo odigrati muški, pa kako bude. Niko ništa ne zaslužuje zbog svoje istorije ili tradicije, već isključivo zbog napora i rada koji je uložio da bi do toga došao. Spram načina na koji smo mi radili i rezultata koje smo ostvarili ove sezone, bilo bi realno da Vojvodina osvoji Kup, ali to će pokazati isključivo teren", ističe Gajić.

Predsednik FK Vojvodina napominje da razume razloge zbog kojih navijači Voše neće putovati na finale u Niš.

"Nedolazak naših navijača na utakmicu će svakako biti veliki hendikep za našu ekipu, ali sa druge strane, potpuno razumemo njihovu odluku. Na nekim od prethodnih finala u kojima smo učestvovali, imali smo podršku od čak oko 11.000 navijača i to baš na stadionu Partizana, te nema sumnje da bismo, da se meč igra u nekom bližem gradu, ponovo imali fantastičnu podršku sa tribina. Međutim, ako se setimo da su naši navijači u Beograd morali da krenu u popodnevnim, a vraćali se u sitnim noćnim satima, možete misliti koliko bi tek vremena bilo potrebno da se ode do Niša i nazad. Takođe, nejasno je koju to prednost za odigravanje finala ima Niš u odnosu na mnoga druga rešenja koja su bila u opticaju", napominje Gajić.

Iako ova sezona još uvek nije završena, on već razmišlja i o narednoj, odnosno o predstojećem prelaznom roku.

"U zimskom prelaznom roku smo imali ozbiljne ponude za Topića, pa čak i za Zukića i Neškovića. Međutim, iako su tada mediji pisali da je Topićev odlazak već gotova stvar, javno sam rekao da takvu mogućnost uopšte ni ne razmatramo. Kao i za sve drugo, pokazalo se da sam bio u pravu. Vrlo brzo ćemo imati sednice Upravnog odbora i Skupštine, na kojima ćemo usvojiti strategiju za budući period. Situacije u kojima klub prihvata kakve-takve ponude pojedinih menadžera da bi mogao da isplati plate više nisu tema u FK Vojvodina, već isključivo sportski razvoj i procena struke", naglašava Gajić.

Predsednik FK Vojvodina je uveren da će Voša u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone igrati na stadionu "Karađorđe".

"Od prvog dana kada je počelo da se govori o izgradnji stadiona, nisam davao nikakve posebne izjave o tome. To je stvar Grada i države, odnosno firme "Srbijagas", koja plaća izradu projekta. Još jesenas kada se počela stvarati tenzija o tome gde će Vojvodina igrati kada krene izgradnja stadiona, rekao sam da je još rano da se bavimo time, jer sam i sam iz građevinske industrije i znam kako stvari teku u tom poslu. Za sada, sigurno je samo to da postoji dobra namera i da je projekat u fazi izrade, kao i to da će Vojvodina evropske utakmice igrati na stadionu "Karađorđe" , rekao je Gajić.

Derbi između Vojvodine i Partizana igra se sutra od 19 časova na "Karađorđu", a svi navijači koji imaju navijačko obeležje Vojvodine, sa tim obeležjem će moći besplatno da preuzmu ulaznicu za zapad, istok i sever za ovaj meč i to u četvrtak i petak od 10 do 18 časova u šopu navijača Vojvodine na zapadnoj tribini stadiona "Karađorđe" (pored ulaza broj 2).

Prodaja ulaznica za meč Vojvodina – Partizan vršiće se po sledećem rasporedu:

Danas: U prostorijama kompanije "GIGS TIX" u "Pariskom magazinu" (Kralja Aleksandra 12, Novi Sad) kao i u Vulkan knjižarama u Novom Sadu i Beogradu, od devet do 19:30 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad, istok i jug.

Sutra, 19. jun: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 15 do 20 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad. Na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana "Ognjište"), od 15 do 20 časova, moći će da se kupe ulaznice za istok. Na blagajni na južnoj tribini (pored nekadašnjih teniskih terena), od 15 do 20 časova, moći će da se kupe ulaznice za jug. U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, od 17 do 19 časova, moći će da se kupe ulaznice za sever.

Takođe, za ovaj meč važiće i sezonske ulaznice FK Vojvodina za sezonu 2019/20.

Ulaznice će se prodavati po cenama od 700 (zapad), 500 (istok) i 400 dinara (sever i jug), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše četiri ulaznice.

Fudbalski klub Vojvodina naglašava da je kao organizator meča, shodno članu 13 stav 1 Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, dužan da obezbedi da se ulaznice prodaju samo licima koja poseduju lični dokumenat (lična karta, pasoš itd), odnosno da licima mlađim od 16 godina ulaz na stadion bude dozvoljen samo u pratnji roditelja ili staratelja. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od četiri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu "jedna ulaznica – jedna stolica", što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta.

Za gostujuće navijače predviđena je južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj, istočnoj i zapadnoj tribini.

U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da su, kao i na prethodnim derbi mečevima, zapadna, istočna i severna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK Partizan. Za navijače Partizana rezervisana je isključivo južna tribina.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4, a kapije stadiona biće otvorene u 17 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.