Fofana: Ne izlazim uveče, to bi me činilo umornim

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fofana: Ne izlazim uveče, to bi me činilo umornim

Trener crno-belih Vuk Rašović posle treninga oporavka u petak ujutro u razgovoru sa novinarima posebno je pohvalio jedina dva klasična špic igrača – Kojića i Fofanu, koji za sada svoj posao rade „numerički vidljivo”.
(FOTO: FK Partizan)
Fofana je nekako na mala vrata stigao u tabor crno–belih i ne oglašava se često u javnosti, pošto je očigledno da je u fazi prilagođavanja, kako na tim i igru, tako i na život u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Kad su se kockice malo poklopile, počeo da postiže golove i isplaćuje uloženi novac, a poslednji u nizu, posle prvenstvenih u duelima sa Radničkim 1923 i Radom, Fofana je postigao u Kupu sa Metalcem, iako je danima ranije kuburio sa virusom gripa.
Moram da budem zadovoljan zbog postignutih golova, iako znam da to i nije baš neki veliki učinak, ali ja sam još uvek u fazi adaptacije. Iznenada sam stigao iz Širaka, sa kojim sam prošao pripreme, a onda sam ovde upao u potpuno novi sistem rada, drugačije zahteve trenera…Sada se već osećam mnogo bolje, golovi i igre u kontinuitetu su doneli olakšanje i ekipi, ali i meni. Golovi napadaču daju samopouzdanje, pa se nadam da je moja serija tek na početku.
Postoji li razlika između sistema rada u Širaku i Partizanu?
Gotovo i da nema poređenja, jer je Partizan daleko iznad Širaka. Bilo mi je lepo u Jermeniji, ali organizacija Partizana, ekipa, zahtevi, sve ono što me je dočekalo je za mene neuporedivo. Sportski centar je savršen, pa igraču ostaje samo da se koncentriše na fudbal i obaveze. Presrećan sam u klubu, zaista. Svi se trude da mi pomognu i nekoliko puta su me baš oduševili. Pričamo, šalimo se, a najvedriji je kapiten Saša Ilić, koji je sjajan fudbaler i čovek. Mogu samo da kažem, da je dolazak u Beograd jedna od lepših stvari koja mi se u životu dogodila i zato se maksimalno trudim kako bih se odužio ljudima iz kluba – rekao je Fofana, koji je još dodao:
Zato želim titulu sa Partizanom. Na ličnom planu bih voleo da se izborim za što veću minutažu i da postignem dovoljan broj golova, koji će doprineti timu na putu ka primarnom cilju. Voleo bih i da moje igre u Partizanu budu primećene u toj meri da dobijem poziv reprezentacije moje zemlje.
Beko (ovo ime posebno naglašava) Fofana adaptirao se već i na život u Beogradu.
Ne izlazim uveče, jer bi me to činilo umornim na treninzima. Više volim da prošetam, upoznam neki deo grada… Beograd je lep grad, ljudi su srdačni i komunikativni, pa sam se lako uklopio – kaže Fofana.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.