Finale Kupa Srbije - Zašto se ne poštuju Propozicije takmičenja?

Izvor: Sportske.net, 22.Apr.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Kupa Srbije - Zašto se ne poštuju Propozicije takmičenja?

Prema Propozicijama takmičenja za fudbalski Kup Srbije, finalna utakmica se ne može igrati u Milanovcu.

Pisali smo vam danas, finalna utakmica Kupa Srbije igra se u Gornjem Milanovcu, igraće je Partizan i Javor Matis 11. maja ove godine.

Ipak, u Propozicijama takmičenja za fudbalski Kup Srbije za sezonu 2015/16 ne piše da je ovo moguća opcija za odigravanje finalne utakmice Kupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Član 8. u okviru Opštih odredbi Propozicija takmičenja za fudbalski Kup Srbije za sezonu 2015/16 piše sledeće:

"Finalna utakmica se igra u Beogradu, po pravilu na stadionu FK "Partizan". Ukoliko su finalisti FK "Partizan" i FK "Crvena zvezda", putem žreba se utvrđuje koji je klub domaćin, odnosno na kojem stadionu se igra finalna utakmica. Ukoliko su finalisti FK "Partizan" i neki drugi klub, finalna utakmica se igra na stadionu FK "Crvena zvezda". Ukoliko su klubovi finalisti saglasni moguće je da se utakmica igra na stadionu jednog od njih."

Dakle, na osnovu ovih Propozicija takmičenja, finalna utakmica bi trebalo da se igra na stadionu "Rajko Mitić", što neće biti slučaj.

Naravno, smatramo da je dobro za srpski fudbal što se igra van Beograda finale Kupa, ali ostaće nerazjašnjeno zašto se ne poštuju Propozicije takmičenja.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.