Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 12:51

Filipovski: Bez discipline i sistemske igre nastaje haos

“Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži”, kaže trener Partizana pred meč sa Lokomotivom

Partizan u sredu igra meč 3. kola Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru. Rival crno-belih biće ekipa Lokomotive sa kojom su i prošle sezone odmerili snage u okviru prve faze evropskog takmičenja. U prvom meču u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Partizan je slavio, dok je u utakmici 10. kola grupne faze Lokomotiva odnela pobedu u Krasnodaru.

Ekspedicija Partizana je već u ponedeljak otputovala za Rusiju, a u Krasnodar su preko Moskve stigli posle ponoći po lokalnom vremenu.

Pred sutrašnji duel, trener Partizana Saša Filipovski ističe da je pokretač te ekipe Mantas Kalinetis.

"Lokomotiva je posle dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji tri i četiri je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama dva i tri, kao i visoke centre sa dobrim skokom", rekao je Filipovski.

Jasno je treneru crno-belih da njegovi izabranici nisu blistali protiv Metropolitana u prošlom kolu, ted a je ove sezone bilo dosta loših utakmica, te individualnih rešenja.

"Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije", poručio je Filipovski.

Meč između Lokomotive i Partizana igra se sutra od 17 časova i 30 minuta.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.