Izvor: Politika, 16.Mar.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogolovi Drinčića i Škuletića

Partizan, kao gost na Vračaru, pobedio Rad s 4:2 (2:0). – Domaćin kratkog daha. – Isključeni Knežević i Lazović

 I treću sezonu zaredom Partizan je kao gost na stadionu Obilića savladao ekipu Rada, ovog puta s 4:2 (2:0) i nastavio šampionsku trku s komšijama s druge strane Topčiderskog brda. Jubilarni 50. duel „građevinara“ i „crno-belih“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << doneo je zasluženu pobedu prvaka, 15. na gostovanju ovom rivalu, a ukupno 37. u međuobnim susretima.

Publika je videla pola tuceta golova, ali nije uživala u fudbalu visokog kvaliteta. Partizan je igrao taman toliko, koliko mu je bilo potrebno da osvoji tri važna boda. Na drugoj strani domaćin je trudio, smogao snage da dostigne prednost favorita, ali ne i da sačuva stečeno i izbegne poraz.

Mali gradski derbi obilovao je nervozom fudbalera oba tima, pa su i jedni i drugi sa terena izašli sa igračem manje. Ni arbitar Popović sa svojim saradnicima se nije proslavio, mada nije uticao na ishod utakmice. Meč je dva puta prekidan. Prvi put zbog toga što su navijači Partizana u teren ubacivali pirotehnička sredstva, a drugi put zato što su gađali pomoćnika Stojkovića, pa je intervenisao kapiten gostiju Ilić.

„Crno-beli“ su poveli evrogolom u 11. minutu. Drinčić je izvanredno izveo slobodan udarac sa preko 20 metara. Raspalio je po lopti i ona je završila ispod prečke u mreži nemoćnog Danilovića. Rutinski je gost privodio prvi deo kraju, a samo par trenutaka pre poslednjeg zvižduka mlađani Živković je povisio prednost Partizana. Iz okreta je zahvatio loptu volejom i poslao je van domašaja golmana Rada.

Vođstvo kao da je uspavalo igrače „crno-belih“, pa su „građevinari“ za samo pet minuta izjednačili. Najpre je u 72. minutu Injac, pored zbunjene odbrane rivala, uposlio rezervistu Ožegovića, a ovaj lako pogodio nebranjenu mrežu. Zatim je Gnjatić izvanredno prebacio Trajkovića, a Injac utrčao i poravnao na 2:2.

Radost domaćina kratko je trajala pošto je već u 79. Partizan ponovo došao do prednosti. U dugoj akciji gostiju Danilovića nisu uspeli da savladaju ni Škuletić, ni Lazović, kao ni Luka koji je sjajno tukao, ali je odbijenu loptu od čuvara mreže Rada na željeno mesto smestio uporni Brašanac.

Nakon novog vođstva šampiona došlo je do velike gužve u šesnaestercu domaćina. Utrčali su i sa jedne i druge klupe, a kada se sve raščistilo arbitar je na tuširanje pre vremena poslao Kneževića i Lazovića. Uz njih žute kartone dobili su Danilović i Obradović.

U poslednjem minutu viđen je još jedan velemajstorski pogodak. Škuletić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru Rada i pored toga što je „na leđima“ imao Koluniju vešto je iz okreta gađao i pogodio suprotan gornji ugao.

Stadion: Obilića. Gledalaca: 3.000. Sudija: Popović (Beograd). Strelci: 0:1 Drinčić (11), 0:2 A. Živković (45+2), 1:2 Ožegović (72), 2:2 Injac (77), 2:3 Brašanac (79), 2:4 Škuletić (90+5). Žuti kartoni: Injac, Danilović (Rad), Obradović, Volkov (Partizan). Crveni kartoni: Knežević (Rad), Lazović (Partizan) oba u 80. Nadoknada vremena: prvi deo: 2 minuta, drugi: 5.

RAD: Danilović 6, Rodić 6, Knežević 6, Kolunija 6, Lazevski 6, Babić 6 (od 68. Ožegović 7), Gnjatić 6,5, Raspopović 6 (od 63. Stanojević 6), Srećković 6, Injac 7, Radivojević 6 (od 87. Mihajlović 6). Trener: Đoinčević.

PARTIZAN: Lukač 6, Vulićević 6,5, Obradović 6, Trajković 6, Volkov 6 (od 90+4 Stanković -), Drinčić 7, Brašanac 7, A. Živković 7 (od 73. Luka -), Malbašić 6 (od 59. Ilić 6,5), Lazović 7, Škuletić 7. Trener: Nikolić.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 16.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.