Dragojević: Svi smo mi Mutavi, dileri droge i heroina

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragojević: Svi smo mi Mutavi, dileri droge i heroina

Reditelj Srđan Dragojević, kao veliki navijač Partizana, ogorčen je što su i fudbaleri i košarkaši kluba ovog vikenda izašli na teren u majicama sa likom ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića.

"Molim upravu Partizana da se pojavi sa majcama koje nose natpis - Svi smo mi Sale Mutavi, diler droge i huligan. Deluje da je "rat protiv mafije" okončan pre svog starta - nakon fudbalera i kosarkaši nose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << majice sa likom kriminalca. Kakva jasna poruka! To je bio minut ćutanja za sahranu pravne drzave, svih institucija i pristojnosti. Samo ćutite, taj "minut" traje 25 godina. Imam utisak da se formira drustvo sa tri izgrađene klase - robovi, huligani-krimosi i "partijci". Svi drugi slobodni su da - idu", rekao je Dragojević.

On je dodao da mu na pamet pada slogan: "Cenzure nema, svi smo mi - Mutavi".

Nakon meča novinari B92 postavili su pitanje ko je naredio da igrači nose majice sa pomenutim Stankovićem i minut ćutanja, na šta je trener Partizana Aleksandar Džikić odgovorio: "To nije pitanje za mene", dok je portparol kluba ostao nem. Dan ranije novinari su isto pitanje postavili portparolki fudbalskog kluba Biljani Obradović, koja im je odgovorila da će im javiti kada dobije zvaničnu informaciju, ali se više nije oglašavala na tu temu uprkos daljem insistiranju novinara raznih medijskih kuća, pa je izostao zvanični stav kluba.

Što se igrača tiče, njihove izjave su bile uglavnom kratke.

Mediji prenose reči pojedinih igrača crno-belih, kao što su bek Branislav Ratkovića ili Alen Stevanović, koji su rekli da su "došli ljudi i dali im majice" ili Bojana Ostojića koji je rekao da "nije posao igrača da razmišlja o tome" i da "ima ko se time bavi".

Legenda crno-belih Saša Ilić je nakon pitanja novinara Insajdera rekao da je to tema za Miloša Vazuru, a da će "svoje mišljenje zadržati za sebe". U Partizanu za N1 nezvanično kažu da su igrači zatekli majice u svlačionici i da ne znaju ko ih je tamo ostavio!

Utakmica između Partizana i Olimpije počela je minutom ćutanja zbog ubijenog vođe navijača, ali i incidentom, kada je deo publike zvižducima izrazio svoje negodovanje. Odavanje pošte kriminalcu Stankoviću, pravosnažno osuđivanom za trgovinu narkoticima, u Partizanu ne žele da komentarišu. Kao ni čitulju koju su objavili u dnevnim novinama.

Ni u fudbalskom klubu ni u košarkaškom klubu Partizan ne govore kako je došlo do afere "majice". U oba kluba tvrde da su igrači zatekli majice u svlačionici, kao i da ne znaju ko ih je tamo doneo.

Autor: B92/N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.