Izvor: Politika, 11.Jan.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas okupljanje jesenjeg prvaka za nastavak sezone

Sastanak u 11časova u SC „Partizan Teleoptik”, prvog dana merenja i medicinski testovi, glavni deo priprema u Antaliji i to u dve faze. – Ko odlazi, a ko dolazi?

Posle današnje sednice Upravnog odbora mnoge stvari bi mogle da budu jasnije. U ovom času,kada počinju pripreme jesenjeg prvaka za nastavak sezone, poznato je samo da će Partizan glavni deo obaviti u Antaliji i to u dve faze,sve ostalo je još uvek u magli. Analizirajući učinak, ,,crno-beli,, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u odnosu na ostale konkurente,posebno one koji ne kriju svoje ambicije na proleće, potpuno je jasno da je Marko Nikolić od ove grupe igrača, koja srećom još uvek nije počela da se rasipa, izvukao maksimum. Na domaćoj sceni ostvareno je što je klub zacrtao,u Evropi je takođe napravljen korak napred...

Imajući u vidu činjenicu da su apetiti nove uprave visoki, da je prioritet nove fudbalske vlade osvajanje titule kao i izlazak na međunarodnu scenu, onda se s pravom može postaviti pitanje: sa kojim to igračima trener Marko Nikolić računa da od 21. februara krene u odbranu stečenog kapitala u odnosu na svoje najbliže pratioce. Šest bodova u odnosu na prvog pratioca jeste dobra zimska zaliha, ali, Crvena zvezda je angažovanjem nekoliko iskusnih fudbalera jasno istakla svoju kandidaturu za najvišim plasmanom.

Šta je sa dolaskom Stefana Babovića? Upravni odbor bi danas trebalo da se izjasni po tom pitanju,odnosno po još nekim ,,zahtevima,, koje je pred njih izneo trener Nikolić. Nema sumnje da bi dolazak iskusnog Babovića mnogo značio ovoj ekipi. Njegova maštovitost,lucidni potezi kao i privrženost klubu, jesu samo neki u gomili argumenata pred kojima nova uprava ne bi trebalo da ima bilo kakvu dilemu. Uostalom, i potpredsednik Tumbaković i sportski direktor Ćirić su pre nekloliko dana jasno istakli da će Partizanova stretegija u zimskom prelaznom roku uglavnom biti vezana za angažovanje domaćih fudbalera. Sa druge strane, ne treba zaboraviti da je Partizan tokom jeseni dosta problema imao u organizaciji igre.

Profesionalni igrački pogon bi takođe mogao da pretrpi i određene promene. Najavljuje se odlazak Nikole Drinčića, koji je svakako zajedno sa kapitenom Sašom Ilićem, bio glavna motorna snaga tima. Imajući u vidu težinu povrede Miroslava Vulićevića i da se njegov povratak očekuje tek za dva-tri meseca, jasno je da je Partizanu potreban desni bek. Odlaskom Vojislava Stankovića, koji je u Partizanu od 2010.godine, otvara se mogućnost angažovanja još jednog centralnog beka.

Nakon današnjeg okupljanja slede medicinski testovi i merenja a već 20. januara i odlazak na prvi deo priprema u tursko letovalište Antaliju. Planirano je da jesenji prvak odigra tri prijateljske utakmice, prvu već 23. januara protiv Dinama iz Moskve, četiri dana kasnije i sa švjcarskim Cirihom a 29. januara ,,crno-bele,, očekuje duel sa Austrijom iz Beča.

- Plan i program smo napravili odmah po završetku prvog dela šampionata. Mislim da je devet utakmica sasvim dovoljo da formulišemo ekipu za nastavak prvenstva, kaže pred okupljanje u SC ,,Partizan-Teleoptik,, trener Nikolić.

U drugoj fazi priprema (od 5. do 14. februara) Partizan će odigrati još pet novih utakmica , i to sa Sarajevom,Liteksom, Mariborom i Đerom dok se još uvek traži protivnik za slobodan termin 8.februara. Između dve faze priprema u Antaliji ,,crno-bele,, očekuje i duel sa beogradskim Sinđelićem, najverovatnije 2. februara, na čijem je čelu od nedavno Gordan Petrić, nekadašnji fudbaler Partizana.

----------------------------------

Kako naći novac?

Nije lako Partizanu a ništa manje ni ostalim klubovima koji počinju nove pripreme. Besparica je gotovo svuda prisutna. Ipak, čelnici Partizana veruju da će izvući klub iz krize. Sve oči su uprte u predsednika Zorana Popovića ali i u Žarka Zečevića. Od novog generalog direktora kluba Miloša Vazure, koji je pune dve godine radio u Vladi Srbije, najpre se očekuje da pokaže organizatorske sposobnosti, da pojača rad na svim nivoima u klubu, ali i da aktivno učestvuje u dovođenju novog generalnog sponzora.

D. Todorović

objavljeno: 12.01.2015.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

UO FK PARTIZAN: Babović dolazi, Škuletić ostaje

Izvor: HotSport.rs, 12.Jan.2015, 21:03

Pored početka priprema prvog tima u Humskoj je danas održan i sastanak Upravnog odbora na kojem je doneto nekoliko važnih odluka.. . Pre svega prihvaćen je predlog Ljubiše Tumbakovića i Dragana Ćirića da bude angažovan Stefan Babović, pričalo se o igračima kojima ističu ugovori, ali tema...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.