Božinov: Žao mi je što nisam Srbin

Izvor: Sportske.net, 15.Feb.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božinov: "Žao mi je što nisam Srbin"

Bugarski internacionalac Valeri Božinov osuo je paljbu po svojim sunarodnicima i priznao da ponekad žali što se nije rodio u Srbiji.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Bugarske Valeri Božinov govorio je za medije u svojoj zemlji o iskustvu igranja u Srbiji i gostoprimstvu kojim ga je naš narod oduševio.

Danas se u Bugarskoj pojavio drugi deo intervjua koji je Valeri Božinov dao tokom priprema na Kipru, a u njemu je napadač Partizana izrazio ogorčenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zbog odnosa koji njegovi zemljaci imaju prema fudbalerima.

"Na kritike odgovaram isključivo na terenu. Nisam slučajno postigao 12 golova i dospeo na drugo mesto liste strelaca u ligi. Nije slučajan onaj gol makazicama od pre nekoliko dana" počeo je svoje izlaganje Božinov.

Svoju bogatu karijeru Valeri Božinov je gradio u italiji, a vremenom je nastupao za klubove poput Juventusa, Mančester Sitija, Parme i Sportinga. U nacionalnom timu nije ostavio tako dubok trag, a ne krije da ga odnos sunarodnika prema vrhunskim fudbalerima užasava.

"Bugari pljuju na svakoga. Hristo Stoičkov je pre neki dan napunio 50 godina, a 90% Bugara govori loše o njemu. On je naj, naj, naj što ova zemlja ima a mi ga ne cenimo. On je simbol po kojem nas poznaju u svetu" povukao je paralelu Božinov.

Partizanov prvotimac potom se osvrnuo na svoj status u Bugarskoj i tom prilikom priznao da ponekad žali što nije rođen u Srbiji.

"Iskreno govoreći, ponekad žalim što nisam rođen u Srbiji, toliko mi je muka od Bugara. U Srbiji me drže kao malo vode na dlanu, ne dozvoljavaju mi da platim račun, a sunarodnici me kritikuju i podsmehuju mi se" kaže Božinov.

Bugarski internacionalac otkrio je da bi voleo da karijeru završi u Levskom ali je poručio da za sada ostaje u Partizanu jer se oseća sjajno u redovima srpskog šampiona.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

BOŽINOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Izjava zbog koje će ga Grobari još više voleti, a Bugari kritikovati

Izvor: HotSport.rs, 15.Feb.2016

Iako Valeri Božinov tvrdi drugačije čini se da su Srbi i Bugari veoma slični, makar kada je u pitanju omalovažavanje onih koji su uspešni u životu.. . Na svoj 30. rođendan napadač Partizana dao je intervju za bugarske medije u kom je centralna tema bio odnos tamošnje javnosti prema bugarskim...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.