U Valjevu 200 parova na vantelesnoj oplodnji

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Valjevu 200 parova na vantelesnoj oplodnji

U Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice u Valjevu tokom 2014. godine biće 200 bračnih parova, potvrdio je lokalnim medijima šef tima Branko Budimirović.

Budimirović je kazao da je u 2013. zahvaljujući valjevskom centru rođeno deset beba, a u 2014. rođena je jedna beba začeta u toj ustanovi.

Pored Valjeva i drugih gradova iz zapadne Srbije, u Valjevo dolaze i parovi iz Beograda i Vojvodine, a ministarka zdravlja u ostavci Slavica Đukić Dejanović obećala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prilikom poslednje posete toj ustanovi dalju kadrovsku i materijalnu podršku Centru za vantelesnu oplodnju.

U Valjevu nema liste čekanja za vantelesnu oplodnju, a po program Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) ovde dolaze i bračni parovi iz drugih gradova Srbije.

Svojim sugrađanima pomažu u mnogobrojne lokalne samouprave izdvajajući iz budžeta namenska sredstva.

U akciji "Da se novi život rađa", za otplatu opreme koju je nabavio Centar za vantelesnu oplodnju, obezbeđeno je 80.000 evra, a potrebno je još oko 40.000 evra.

Tu akciju takođe su pomogle mnoge lokalne samouprave u Srbiji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.