Sijarinska Banja: Sudbonosno “da” pod gejzerom

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarinska Banja: Sudbonosno “da” pod gejzerom

GEJZER u Sijarinskoj Banji je i ove godine bio svedok zaklinjanja na večnu ljubav. To su u petak učinili Ivana Petrović(20) i Milan Nikolić (22), iz Pećinca, i Leskovčani Aleksandra Cenić (27) i Goran Ivanović (40). Zaljubljeni parovi su se odlučili da svoje "sudbonosno da" izgovore baš ovde kako bi im ljubav bila večna kao i gejzer pod kojim su se venčali. "Venčanje pod gejzerom" je deo jedinstvene turističke manifestacije u Jablaničkom okrugu "Gejzerske noći". - Ivana je došla >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na ideju da iz Beograda, gde radimo, dođemo u Sijarinsku Banju i da se pod gejzerom venčamo. Za manifestaciju je čula iz medija i odmah mi je to predložila iako nikada pre ovde nije bila - priča Milan Nikolić, profesionalni vozač, koji je zaposlen na jednoj od benzinskih stanica u Surčinu. U slučaju bračnog para Ivanović, koji za dva meseca očekuje i bebu, ideja za venčanje pod gejzerom je stigla od muške polovine. BISER MEĐU BANjAMA MAJKA priroda je bila velikodušna, pa je ovom biseru među banjama Srbije dala dva gejzera iz kojih neprekidno kulja topla voda čija temperatura iznosi oko 76 stepeni Celzijusovih. Četiri bazena za kupanje uređena su po najvišim standardima. U tri se koristi termalna, dok je onaj olimpijskih dimenzija ispunjen običnom vodom. U Sijarinskoj Banji se leče i mnoge bolesti uz pomoć 18 izvora termomineralnih voda na samo oko 800 metara udaljenosti. - Gejzer simbolizuje večnost, a ja bih voleo da i naša ljubav bude večna - ističe Goran i dodaje da mu znači i to što je stupio u brak na Svetog Iliju.U Sijarinskoj Banji nekoliko desetina ljubavnih priča krunisane su venčanjem u prethodnih 15 godina, koliko traje ova prelepa tradicija. Iza prvobitne ideje mesne zajednice stao je Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju "Gejzer" koji i ove godine, u saradnji sa Turističkom organizacijom u Medveđi, pripremio manifestaciju. Cilj nam je da promovišemo ljubav kao nešto što je najbliže turizmu, da podstičemo da se ljudi venčavaju i da se deca rađaju - objašnjava Dragiša Nikolić, direktor Turističke organizacije Medveđa, koju je u planovima podržalo i nadležno ministarstvo. Direktorka Zavoda Dobrica Purenović naglašava da su "Gejzerske noći", sedmodnevnim programom, unapredile ovogodišnju turističku sezonu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Venčanje pod gejzirom

Izvor: RTS, 03.Avg.2013, 21:52

Kruna sedmodnevne manifestacije "Gejzerske noći" u Sijarinskoj banji je Venčanje pod gejzerom. Ove godine, venčala su se mladenci iz Leskovca i Rume...U Sijarinskoj banji kod Medveđe, kao i svake godine 2. avgusta, na Svetog Iliju, održano je venčanje pod gejzerom...Sijarinska banja zauvek će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.