Rusija: Samo hetero parovi mogu da usvoje decu

Izvor: NaDlanu.com, 03.Jul.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Samo hetero parovi mogu da usvoje decu

Predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon o zabrani stranim homoseksualnim i lezbijskim parovima da usvajaju rusku decu.

U saopštenju Kremlja stoji da "ova mera ima za cilj garantovanje harmoničnog i potpunog vaspitanja dece u usvojiteljskoj porodici".Novousvojenim zakonom se takođe zabranjuje usvajanje ruske dece nevenčanim pojedincima iz zemalja u kojima su dozvoljeni brakovi između osoba istog pola.Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zakon je jedan u nizu onih koji su u poslednje vreme doneti u Rusiji, a koje lideri pokreta za zaštitu gradjanskih prava ocenjuju kao diskriminatorske, izveštava AFP.Ruska Duma je predlog ovog zakona usvojila ubrzo pošto je brak između osoba istog pola dozvoljen u Francuskoj i pošto su Irska i još neke zemlje odlučile da pitanje gej brakova stave na referendum.(Izvor: B92 )

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Predsednik Putin uveo zabranu usvajanja dece homoseksualnim parovima

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2013, 12:39

04.07.2013. -..Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon, koji zabranjuje usvajanje dece istopopolnim porodicama. U saopštenju pres-službe Kremlja navodi se da je cilj ove mere da psihu dece zaštiti od veštačkog nametanja netradicionalnog seksualnog ponašanja, kao i od pojave kompleksa,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.