Razlika u godinama utiče na dužinu veze

Izvor: Radio 021, 14.Maj.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlika u godinama utiče na dužinu veze

Naučnici tvrde da razlika u godinama između partnera može odrediti dugovečnost veze.

Ako izlazite s nekim ko je mnogo mlađi ili mnogo stariji sigurno je da ćete nailaziti na ljude koji to ne odobravaju.

Iako svako pravilo ima izuzetke, istraživanja pokazuju da će velika razlika u godinama rezultirati suzama. Prema studiji koji je sproveo Univerzitet Emori u Atlanti, što je veća razlika u godinama između partnera manje su šanse da će ta veza uspeti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Tokom istraživanja je ispitano 3.000 osoba, a rezultati pokazuju da parovi s razlikom od pet godina imaju 18 odsto više šansi da se rastanu nego parovi koji su istih godina.

U vezama u kojima je ta razlika deset godina parovi imaju 39 odsto šanse da se rastanu, a veze u kojima je starosna razlika 20 godina i više totalno su osuđene na propast.

Suprotno popularnom uverenju, istraživači veruju da je idealna jednogodišnja razlika između partnera.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.