Pančevo: Besplatna vantelesna oplodnja za osam parova

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Besplatna vantelesna oplodnja za osam parova

Već treću godinu grad Pančevo finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Iz budžeta grada za ovu godinu izdvojeno je tri miliona dinara za plaćanje troškova vantelesne oplodnje, kako bi se parovi u trećem pokušaju, ostvarili u ulozi roditelja. Prijavilo se deset parova, ali je osam ispunilo propisane kriterijume.

Oni će do kraja godine proći postupak vantelesne oplodnje.

Već osam godina prva dva pokušaja finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok grad od 2012. izdvaja novac za treći pokušaj. Ova praksa biće nastavljena i naredne godine najavljuju iz grada.

Uspešnost vantelesne oplodnje je oko 20 odsto. Prošle godine, od 20 žena u Pančevu, koje su treći put pokušale vantelesnu oplodnju, zatrudnela je jedna.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.