PO 3.000 EVRA ZA ŠEST BRAČNIH PAROVA U JAGODINI

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO 3.000 EVRA ZA ŠEST BRAČNIH PAROVA U JAGODINI

Parovi se za jednokratnu finansijsku pomoć obavezuju da u roku od pet godina dobiju potomstvo, osim ako ih u tome spreče objektivne okolnosti

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma u Skupštini grada je uručio po 3.000 evra bračnim parovima koji su ispunili uslove koje je propisala jagodinska lokalna samouprava.

Jedan od supružnika treba da je stariji od 38 godina i da prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put sklapa brak. Parovi se za jednokratnu finansijsku pomoć obavezuju i da u roku od pet godina dobiju potomstvo, osim ako ih u tome spreče objektivne okolnosti. U suprotnom moraju da vrate novac opštini sa kamatom.

Do sada je sklopljeno 20 takvih brakova iz kojih su rođene četiri bebe, rekli su u Skupštini Jagodine.

Marković je ocenio da je akcija koju je organizovala Skupština grada uspela i da će je nastaviti sledeće godine, kako bi se borili protiv bele kuge.

Prema njegovim rečima, i poslednji popis je pokazao da je potez jagodinske uprave bio dobar jer je Jagodina po poslednjem popisu jedan od šest gradova u Srbiji u kome ima više stanovnika nego na prethodnom popisu.

Marković je podsetio da će sve bebe rođene u Jagodini od 1. juna do 31. decembra 2012. godine umesto po 200 evra dobiti po 1.200 evra.

Odluka o finansijskoj pomoći bračnim parovima je stupila na snagu 1. januara 2011. godine. Prema odluci bar jedan od bračnih partnera mora da bude stariji od 38 godina i da bar jedan bude sa teritorije grada.

Kako je navedeno u odluci, bračni par mora ostati u braku bar pet godina i moraju imati bar jedno dete, u protivnom novac će morati da vrate.

Radi upoznavanja mladića iz Jagodine starijih od 38 godina i devojaka iz 46 gradova iz cele Srbije Skupština grada je organizovala u avgustu "večeru ljubavi" u Jagodini, a u septembru odlazak na zajedničko letovanje u Grčkoj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.