Novi Ginisovi rekorderi: Plesali više od 35 sati

Izvor: Svet, 15.Feb.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Ginisovi rekorderi: Plesali više od 35 sati

Devet parova oborilo je u subotu svetski rekord u najdužem plesu u tajlandskom gradu Pataji, otplesavši ukupno nešto više od 35 sati.
Parovi su srušili rekord najdužeg plesnog maratona na svietu plešući 35 sati, jedan minut i jednu sekundu, zaradivši mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Prethodni rekord držao je meksički par iz 2008. koji je plesao 35 sati.
Tajlandski plesni maraton počeo je u petak sa deset parova, a samo je jedan napustio takmičenje pre kraja.
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << pravilima, takmičari u ružičastim majicama i cvećem u kosi morali su pomerati noge neprestano u tri različita plesna ritma – valcer, ča-ča i rumba – do promene pesme svakih par minuta, kada bi dobili 30 sekundi pauze da ispruže udove.
Takođe su imali pravo na pet minuta pauze svakog sata kako bi otišli u toalet, rekli su organizatori.
Izvor: HINA
Foto:printscreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.