Žan-Mari Lepen formira novu političku grupu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan-Mari Lepen formira novu političku grupu

PARIZ - Osnivač francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Žan-Mari Lepen, čije je članstvo u stranci suspendovala njegova kćerka, rekao je danas da planira da formira vlastitu političku grupu.

"Ja neću formirati drugu stranku. To će biti grupa koja se neće takmičiti sa Nacionalnim frontom", rekao je on za Radio "Kurtoizije" /Radio Courtoisie/.

On je dodao da će njegova nova grupa biti "padobran u slučaju tragedije" i da će primiti svakoga ko se ne slaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa aktuelnom politikom Nacionalnog fronta.

Žan-Mari Lepen tvrdi da postoji veliki broj onih koji se protive toj novoj politici, ali nemaju načina da to i izraze.

Prema njegovim riječima, cilj nove grupe je pritisak na Nacionalni front da se "vrati na decenijama staru politiku".

Vođa stranke Marin Lepen suspendovala je članstvo svog oca i sazvala sastanak na kome mu je oduzeta titula počasnog predsjedavajućeg, nakon što je on više puta ponovio stav da su nacističke gasne komore bile samo manji detalj Drugog svjetskog rata.

Od preuzimanja vođstva 2011. Marin Lepen pokušava da odvoji stranku od imidža antisemitske stranke, ali je pozicionira kao antiimigrantsku, evroskeptičku snagu koja zastupa politiku protekcionizma, odnosno zaštite Francuske od globalizacije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žan-Mari Le Pen formira novu političku grupu

Izvor: Blic, 12.Maj.2015, 00:06

Osnivač francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pen, čije je članstvo u stranci suspendovala njegova ćerka, rekao je u ponedeljak da planira da formira vlastitu političku grupu..."Ja neću formirati drugu stranku. To će biti grupa koja se neće takmičiti sa Nacionalnim frontom",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.