Vozač teroriste: Policija nas je tri puta zaustavila

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač teroriste: Policija nas je tri puta zaustavila

BRISEL - Hamza Atu, čovjek koji je prevezao Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju rekao je da ih je policija tri puta zaustavila, ali i svaki put pustila da nastave put.

On je otkrio informacije koje istražitelji do sada nisu imali jer se pretpostavljalo da je automobil sa teroristom zaustavljen samo jednom.

Atu je optužen za pomaganje u terorističkim aktivnostima, a u izjavi je naveo da ih je prvi policajac koji ih je zaustavio pitao da li su konzumirali narkotike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Prema njegovim rečima, on i Muhamed Amri, koji se takođe nalazio u automobilu su pušili džoint u prednjem dijelu automobila, dok je Abdeslam bio sakriven u zadnjem.

“Policajac je rekao da nije dobro to što konzumiramo drogu, ali je rekao da to što mi radimo nije prioritet tog dana, misleći na napade u Parizu. Sljedeća dva puta, kada su nam tražili dokumenta, Salah se nije trudio da sakrije svoj identitet, dao je ličnu kartu sa svojim imenom i adresom u Molenbeku, naselju u Briselu“, naveo je Atu.

Automobil kojim su putovali je neposredno potom pronađen u Molenbeku, Atu i Amri su uhapšeni, ali je Abdeslam pobjegao.

Prema izvorima agencije Frans pres Abdeslam je tekstualnom porukom pozvao dvojicu prijatelja da ga pokupe u Parizu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.