Vladimir Veličković po drugi put među Nišlijama

Izvor: juGmedia, 03.Okt.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Veličković po drugi put među Nišlijama

NIŠ – Crteže Vladimira Veličkovića, jednog od najznačajnih srpskih savremenih slikara ljubitelji umetnosti da pogledaju do 17. oktobra u galeriji „Art 55″

Reč je o sabranim delima iz privatne kolekcije porodice Banićević nastalih u periodu od 1962. do 1998. godine a izložbu je otvorio sam umetnik koji živi i radi u Parizu.

„Zaista mi je drago što vidim da su Nišlije u ovolikom broju zainteresovane da vide moja dela, i verujem da je ovo odličan dokaz >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << poštovanja koje imam od naših ljudi, rekao je Veličković.

Veličković je član i srpske i makedonske Akademije nauka i umetnosti, od 1965. živi u Parizu, a nosilac je Legije časti i najvišeg francuskog odlikovanja u oblasti kulture I umetnosti.

Kolekcinoari Banićevići nisu po obrazovanju umetnici, ali su kako kažu, pasionirani ljubitlji Veličkovićeve umetnosti.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.