Vasa escajgom osvaja Francusku

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2017, 04:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasa escajgom osvaja Francusku

Vasilije Stojanović Vasa naš vajar i slikar iz Dortmunda na ovogodišnjoj izložbi Salon National Artistes Animalires u gradiću u Bri na Marni nadomak Pariza svojom skulpturom "Ćuran" osvojio je bronzanu medalju.

Žiri je između više Stojanovićevih radova, za ovogodišnju izložbu izabrao skulpturu izrađenu od bronze u kombinaciji sa srebrnim priborom za jelo.

Salon National Artistes Animalires već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 41. put otvara vrata umetnicima iz celog sveta koji kao jedinu temu imaju životinje. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljene su slike, skulpture i grafike umetnika iz Evrope, a najvećim delom iz Francuske i Nemačke.

Stojanoviću je ovo već druga nagrada koju ove godine osvaja u Francuskoj. U aprilu je na izložbi koja se s temom Irska održavala u Ilzaku kod Miluza, u kategoriji skulptura među 80 umetnika, istoimenom skulpturom "Irska", rađenom u drvetu i bronzi osvojio prvo mesto.

- Na izložbi koja je u Parizu održana od 12. do 15. oktobra nisam dobio nagradu, ali to je izložba koju vidi desetine hiljada posetilaca i svakom umetniku je čast da se na njoj pojavi. Izložbu su između ostalih posetili generalni konzuli Kine, Brazila i Rusije. Od naših se niko nije pojavio, iako je na njoj osim mene izlagao i vajar Raško Marinković - pomalo razočarano kaže za "Vesti" Stojanović, jer je bio uveren da će ovu izložbu svetskog ranga posetiti neko i od srpskih diplomata u Francuskoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.