Vals: Teško je izgovoriti, ali biće još napada u Francuskoj

Izvor: N1 televizija, 20.Jul.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals: Teško je izgovoriti, ali biće još napada u Francuskoj

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da Francuska može očekivati nove napade i još nevinih žrtava, pošto je doživela tri teroristička napada u poslednjih 18 meseci.

"Iako je teško izgovoriti ovo, to je moja dužnost: biće još napada i još nevinih žrtava", rekao je Vals u obraćanju parlamentu koji treba da produži vanredno stanje pošto su u Nici prošle nedelje ubijene 84 osobe.

Vanredno stanje uvedeno je u Francuskoj posle terorističkog napada u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Parizu u novembru u kojem je ubijeno 130 ljudi. Prethodno je u januaru prošle godine u više napada u Parizu ubijeno 17 ljudi.

"Ne smemo se navići, već da naučimo da živimo s tom opasnošću", rekao je Vals.

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je danas da je spreman da produži vanredno stanje u Francuskoj za šest meseci.

"Čim je bio napad za koji ne znamo da li će biti ponovljen, moja odgovornost i odgovornost parlamenta je da se produži vanredno stanje, za tri meseca, mada sam ja otvoren za to da se ide i za dodatna tri meseca", rekao je Oland.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj produženo vanredno stanje za šest mjeseci

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2016

PARIZ - Francuski parlament produžio je vanredno stanje u zemlji za još šest mjeseci nakon terorističkog napada u Nici u kome su ubijene 84 osobe...Vanredno stanje sada će trajati do janaura 2017. godine, a ovo produženje tek treba da odobri Senat...Najnovija odluka predstavlja četvrto produženje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.