Ukrali dijamantsku ogrlicu iz groba pudlice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali dijamantsku ogrlicu iz groba pudlice

PARIZ -

Francuska policija istražuje krađu dijamantske pseće ogrlice iz jednog groba na pariskom groblju kućnih ljubimaca, najstarijem ovakvom groblju u svetu, na kojem je sahranjen i čuveni holivudski pas Rin Tin Tin.

"Grob psa sahranjenog sa dijamantskom ogrlicom vrednom 9.000 evra oskrnavljen je u noći između 4. i 5. februara. Istragu sprovodi lokalna policijska stanica", kazao je u izjavi za AFP predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pariske policije.

Supruga bogatog američkog industrijalca 2003. godine sahranila je svog kućnog ljubimca na ovom groblju u pariskom predgrađu Anijer-sir-Sen, ispod mermerne ploče sa velikim crvenim srcem i slikom crne pudle "Tipsi".

Godinama je u gradu kružila priča o psu sahranjenom sa dijamantskom ogrlicom, ali je tek nakon krađe policija potvrdila da je to bila istina, a ne samo još jedna gradska legenda.

Na groblju kućnih ljubimaca u Parizu je sahranjeno 3.000 životinja, većinom pasa i mačaka, ali i drugih ljubimaca poput majmuna Kikija, zeke Bunge, ovce Fausta, kao i nekoliko konja pa čak i jedan lav.

Nadgrobne ploče koje se nižu senovitim alejama pored Sene ukrašene su fotografijama uginulih životinja, figurinama patuljaka i anđela, veštačkim božićnim jelkama kao i natpisima "mojoj bebi", "ljubavi mog života" i "vernom drugu i starom prijatelju".

Groblje, osnovano 1899, nalazi se na listi zaštićenih istorijskih spomenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lopovi ukrali dijamatsku ogrlicu iz groba pudlice

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2012

Francuska policija istražuje krađu dijamantske pseće ogrlice iz jednog groba na pariskom groblju kućnih ljubimaca, najstarijem ovakvom groblju u svijetu, na kojem je sahranjen i čuveni holivudski pas Rin Tin Tin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.