Udovica ubijenog pariskog džihadiste dala intervju Islamskoj državi

Izvor: Blic, 12.Feb.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovica ubijenog pariskog džihadiste dala intervju Islamskoj državi

Islamska država je objavila intervjuu se Hajat Bumedijen, nevenčanom suprugom Amedija Kulibalija, ekstremiste koji je 8. januara izveo teroristički napad u Parizu u jevrejskoj prodavnici.

To je prva potvrda da se Hajat Bumedijen pridružila toj ekstremističkoj organizaciji u Siriji.

Islamska država je objavila, kako tvrdi, intervju sa ženom čije ime ne navodi, ali se ističe da je u pitanju udovica napadača. U intervjuu, ona citira Kuran i poziva žene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da budu strpljive i da muževima život učine lakšim.

Hajat Bumedijen je, kako se veruje, neposredno pre napada u januaru otišla u Siriju preko Turske. Napadi su počeli u sredu 7. januara kada je u napadu na satirični nedeljnik Šarli ebdo ubijeno 12 osoba, zatim je ubijena pripadnica

policije i kasnije četiri osobe u jevrejskoj prodavnici

Policija je ubila napadače u dve odvojene akcije na dva kraja Pariza.
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.