UNESCO stavio pod zaštitu sajtove srpskih ambasada

Izvor: Njuz.net, 08.Mar.2013, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNESCO stavio pod zaštitu sajtove srpskih ambasada

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

UNESCO sprečio propadanje spomenika koji treba budućim pokolenjima da pokažu istoriju ljudske civilizacije


PARIZ, 8. mart 2013, (Njuz) – Sajtovi srpskih ambasada širom sveta stavljeni su danas na listu svetske kulturne baptine UNESCO-a, saznaje Njuz.

Ovom odlukom, sajtovi srpske ambasade u Egiptu, Indiji, Španiji, Belorusiji i mnogim drugim zemljama, dobili su zabranju redizajna, uvođenja logičnog interfejsa, kao i bilo kakvih programerskih intervencija.
- Sajtovi srpskih ambasada su jedinstven primer kulturne baštine s početka devedesetih godina prošlog veka, kakvih je ostalo jako malo širom sveta – izjavio je predstavnik UNESCO-a Kevin Vuldridž, koji je posebno oduševljen činjenicom da se ovi sajtovi ne mogu otvoriti sa androida, jer u vreme kada su pravljeni nije bilo moguće koristiti internet na mobilnom telefonu.
On je naveo da je UNESCO još jednom doneo pravu odluku i sprečio propadanje spomenika koji treba budućim pokolenjima da pokažu delić istorije ljudske civilizacije.
- Naša deca nam neće oprostiti ako dozvolimo bilo kakav redizajn ovih sajtova – navodi Vuldridž.
Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije pozdravili su ovu odluku, navodeći da je ovo još jedna potvrda značaja naše zemlje u ljudskoj istoriji. Prema njihovim navodima, ovaj potez UNESCO-a nije u mnogome poremetio njihove bliže planove, jer je redizajn ovih sajtova inače bio planiran za 2016. godinu.
Marko Dražić
INSPIRACIJA: Sajtovi srpskih ambasada kao iz prošlog veka

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Dnevna doza satire i humora - prošao je 8. mart praznik prodavaca cveća

Izvor: Komp. Biblioteka, 09.Mar.2013, 12:09

SLOBA MILIOŠEVIĆ: "Prošao je 8. mart.."NJUZ.NET: UNESCO stavio pod zaštitu sajtove srpskih ambasada.KORAKS: Svemoćni bog..NJUZ-BAR: Novo mesto u državnoj službi se dobija na lutriji.

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.