U devetoj deceniji Žilijet Greko se povlači sa scene

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U devetoj deceniji Žilijet Greko se povlači sa scene

PARIZ, 30. januara 2015. (Beta-AFP) - Žilijet Greko, ikona francuske šansone i muza egzistencijalista, izjavila je u petak da će se povući sa scene posle turneje zakazane za april.

"Vrlo mi je teško i bolno. Moram da odem sa scene na lep način. Uskoro punim 88 godina i ne želim da na bini budem starica koja se tetura", rekla je Žilijet Greko.

Sredinom 1940-ih godina, romanopisac Remon Keno i filozof Žan-Pol >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Sartr napisali su pesme "Si tu t'imagines..." i "La Rue des Blancs-Manteaux", koje su Žilijet Greko donele prvi uspeh u blistavoj karijeri.

Pevala je i pesme Žaka Prevera, Bertolda Brehta, Borisa Vijana i Fransoaz Sagan. Posle pevanja u legendarnim pariskim kabareima, otišla je u Njujork i postala svetski poznata. Po povratku u Pariz 1968. godine, snimila je čuvenu šansonu "Deshabillez-moi".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U devetoj deceniji se povlači sa scene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015, 11:09

Žilijet Greko, ikona francuske šansone i muza egzistencijalista, izjavila je u petak da će se povući sa scene posle turneje zakazane za april.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.