U Madridu počinje konferencija UN o klimi

Izvor: Beta, 02.Dec.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Madridu počinje konferencija UN o klimi

U Madridu danas počinje dvonedeljna konferencija UN o klimi gde će učesnici nastojati da odgovore na sve glasnije pozive da se odmah i radikalno nešto uradi.Alarmantni izveštaji naučnika, gradjanska neposlušnost, protesti mladih širom sveta, već godinu dana su zemlje potpisnice Pariskog sporazuma na meti pritisaka bez presedana da nešto preduzmu. Moto konferencije je Vreme za akciju (#TimeforAction)."Ne možemo više odlagati akciju za zaštitu klime", rekla je španska ministarka za ekologiju Teresa Ribera, čija zemlja je domaćin ove 25. UN konferencije o klimi (COP25). Konferencija je trebalo da se održi u Čileu ali je ta zemlja otkazala zbog nemira i Španija je prihvatila da bude domaćin.Ista poruka da se više ne sme odlagati akcija neumorno je upućivana iz UN uoči sastanka."Tačka bez povratka nije više daleko na horizontu ona je na vidiku i približava se velikom brzinom", rekao je juče generalni sekretar UN Antonio Gutereš i naglasio da su obaveze preuzete za borbu protiv klimatskog zagrevanja "potpuno nedovoljne". On je rekao da i dalje nedostaje političke volje da se nešto uradi. Nekoliko dana pre skupa Program UN za životnu sredinu zadao je udarac nadama da će biti postignut cilj Pariskom sporazuma da se ograniči zagrevanje na 1,5 stepena Celzijusa u odnosu na ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Madridu počinje konferencija UN o klimi

Izvor: Danas, 02.Dec.2019

U Madridu danas počinje dvonedeljna konferencija UN o klimi gde će učesnici nastojati da odgovore na sve glasnije pozive da se odmah i radikalno nešto uradi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.