Šetnja Jelisejskim poljima iz fotelje

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja Jelisejskim poljima "iz fotelje"

Da biste se našli na čuvenoj aveniji u Parizu i razgledali njene butike i kafiće, treba samo da kliknete na zvanični sajt Jelisejskih polja i "tamo ste".

Da prošetate Jelisejskim poljima, najlepšom avenijom na svetu, barem kako tvrde Francuzi, sada možete i udobno zavaljeni u fotelju u svom domu, zahvaljujući novom onlajn programu.

Za odlazak na čuvenu aveniju u "gradu svetlosti" i razgledanje njenih luksuznih butika i živopisnih kafića dovoljno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kliknuti na ChampsElysees.org, zvanični sajt Jelisejskih polja.

Za izradu tog sajta upotrebljeno je blizu hiljadu trodimenzionalnih fotografija, snimljenih aparatom visoke definicije, koje, pomoću posebnog softvera, rekonstruišu poznatu aveniju do najsitnijih detalja.

Posetilac sajta, odnosno "šetač", može da se zaustavi gde god poželi, otkrivajući mesta koja verovatno nikada ne bi primetio tokom realne posete Parizu.

"Šetnja omogućava da doživite istinske emocije, a pritom je i interaktivna. U tom smislu se razlikuje od dosadašnjih virtuelnih poseta u kojima gledalac ostaje pasivan jer nema mogućnost da kontroliše svoje pokrete", rekao je Erik Anž Pena, idejni tvorac programa.

"Šetač bukvalno ima osećaj da se nalazi na Šanzelizeu. Može da ide pravo, unazad, da razgleda okolo i otkriva svaki ugao ovog mitskog mesta kao da je protagonista neke video igrice", objasnio je Pena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.