Posle 14 dana:Srbija vraća ambasadora u Francusku

Izvor: Mondo, 12.Maj.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 14 dana:Srbija vraća ambasadora u Francusku

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić, koji je krajem aprila povučen iz Pariza na konsultacije zbog odluke francuskog suda da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, danas se vraća na dužnost u Pariz.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Kako je Tanjugu izjavio ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, u Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da Ristić bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vraćen u Pariz.

Kako je Dačić istakao, Srbija ostaje pri tome da bi Haradinaj trebalo da da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francuskoj, jer, kako kaže, postoji dovoljno dokaza da je počinio zločine.

"Međutim, dogodile su se promene u Francuskoj, predsednik čija je inauguracija u nedelju. Odlučili smo, i danas će se naš ambasador vratiti na redovne dužnosti u Parizu", rekao je Dačić.

Kako je ministar rekao, ambasador je pozvan na prijem koji organizuje gradonačelnik Pariza u čast novoizabranog presednika.

Ministar je ponovio da Srbija ostaje pri ranijim stavovima i da će odluka francuskog suda ostaviti beleg na odnose dve države.

"To će ostaviti beleg na naše odnose naročito za one za koje želimo da budu odnosi strateškog partnerstva", rekao je Dačić.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.