Ponovo neredi i privođenja žutih prsluka u Francuskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo neredi i privođenja 'žutih prsluka' u Francuskoj

Stotine "žutih prsluka" i u subotu je izašlo na ulice širom Francuske, petnaestu sedmicu zaredom, iskazujući nezadovoljstvo politikom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Prvi protesti održani su 17. novembra 2018., a razlog je bio najavljeno poskupljenje goriva. Međutim, protesti su prerasli u opće nezadovoljstvo politikom francuskog predsjednika Macrona. Građani su se okupili ispred spomenika Arc de Triomphe u Parizu kako bi protestovali protiv vladinih politika za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tokom protesta "žutih prsluka" uhapšene 44 osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2019

Najmanje 44 osobe uhapšene su tokom protesta "žutih prsluka" koji su i u subotu održani širom Francuske, petnaestu sedmicu zaredom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.