Policija istražuje napad na Korzici

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje napad na Korzici

Pariz -- Francuska policija izjavila je da je pokrenula istragu o napadu na prostoriju koju za molitve koriste pripadnici muslimanske zajednice u prestonici Korzike.

U muslimanskom molitvenom holu u gradu Ajač prošle noći je podmetnut požar, a na "fasadi zgrade nađen je natpis rasističke prirode", saopštilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Muslimanski lideri ranije su upozorili na opasnost od odmazde, pošto je prošlog meseca Muhamed Merah (23), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ime Al Kaide, na jugozapadu Francuske ubio sedmoro ljudi, od kojih tri francuska vojnika, rabina i troje jevrejske dece, preneo je AFP.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean "želi da obezbedi da muslimanska zajednica ne bude stigmatizovana i zatražio je od istražnih organa da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se izvršioci tog zlodela identifikovali i izveli pred lice pravde", navodi se u saopštenju.

Ubistva u Tuluzu i Montobanu su pitanja bezbednosti i integracije stavili u vrh kampanje pred predstojeće predsedničke izbore u Francuskoj, podseća AFP.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pakistan: Napad na šiite, 4 mrtva

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Kveta -- Naoružani napadači na motociklima otvorili su danas vatru na obućarsku radnju na jugozapadu Pakistana i ubili četiri šiitska muslimana, saopštila policija...Prema rečima policijskog zvaničnika Hamida Šakila, ovaj očigledno sektaški napad dogodio se u gradu Kveta, prestonici pokrajine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.