Pirotski karatista juri normu za Olmpijske igre

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotski karatista "juri" normu za Olmpijske igre

Među 50 najboljih svetskih karatista na turniru Premijer lige ove nedelje u Parizu, naći će se i pirotski karatista Uroš Mijalković, a njegov trener Nenad Đorđević očekuje dobar rezultat i napredak na rang listi. Mijalković se trenutno nalazi na 45. mestu svetske rang liste, a njegov trener očekuje ulazak u top 10.

Mijalkovića, nakon uspeha u Moskvi, gde je nesrećno izgubio u borbi za bronzanu medalju, sada očekuju novi izazovi. Prvi naredni je Premijer liga >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Parizu predstojećeg vikenda.

Njegov trener Nenad Đorđević kaže da se Mijalković nalazi u životnoj formi.

Poslednje 2 nedelje trenirali smo u Pirotu, imali smo po 2 treninga dnevno i dobro smo radili. Zalečio je sve povrede, očekujemo dobar nastup - kaže Đorđević.

Pirotski karatista nastupa i najjačoj konkurenciji do 84 kilograma, a nakon Pariza, očekuju ga turniri u Dubaiju, Salzburgu i Maroku gde će Mijalković "juriti" normu za Olimpijske igre.

Može sve da se desi, svako svakoga može da pobedi. Toliko je jako da možemo da uđemo u polufinale, a može i da se ispadne u prvom kolu. Nadamo se da sa 2 dobra turnira upada u top 10, a onda smo u priči za Olimpijske igre - kaže trener.

Posledni uspeh Mijalković je imao na Premijer ligi Moskve gde ga je u borbi za 3. mesto savladao Francuz Da Silva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.