Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirineji: Sedmoro istraživača spašeno iz blokirane pećine

PARIZ - Francuske vlasti uspješno su okončale akciju spašavanja sedam istraživača pećina i špilja koji su od sinoć zarobljeni u jednoj pećini u regiji Jug-Pirineji.

Vlasti su u srijedu ujutro započele akciju spašavanja kada su uspostavili kontakt sa zarobljenim istraživačima

"Njih sedmero je izvučeno iz provalije. Umorni su, ali nisu povrijeđeni", saopćili su francuski zvaničnici.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vanjskih poslova Španije saopštilo je da je riječ o španskim državljanima te da su se predstavnici konzulata te zemlje u Tulzu odmah uputili na mjesto događaja.

Ekstremni vremenski uslovi i nedavna jaka kiša doveli su do poplava u nekim pećinama u planinskim područjima, koja su jako dobro poznata istraživačima koji često dolaze na to područje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

IZVUČENI IZ PAKLA: Sedam zarobljenih speleologa spaseno iz pećine

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016

Francuske vlasti spasile su sedam speleologa, koji su bili zarobljeni tokom noći u pećini u francuskom delu Pirineja, saopštili su zvaničnici...U prefekturi Gornja Garona jutros je pokrenuta spasilačka operacija, preneo je AP. Prema rečina zvaničnika, sedam speleologa je "izvučeno iz jame",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.